Heiloo

Elektrisch rijden is de toekomst

  Zakelijk

HEILOO - Steeds meer auto's die geproduceerd worden zijn deels of helemaal elektrisch aangedreven. Omdat de fossiele brandstoffen die wij tot nu toe gebruikten voor het aandrijven van auto's langzaam op raken, moet er gewerkt worden aan een nieuw alternatief. Dit alternatief moet dan nog het liefst een duurzaam zijn ook. Elektrisch rijden ligt daarom het meest voor de hand. Maar als iedereen overstapt op een elektrische auto dan moet er ook iets gebeuren met de oude fossiele brandstof slurpers die wij tot nu toe gebruiken.

Duurzaam en elektrisch
Elektrische auto's kunnen op veel plekken worden opgeladen aan zogenaamde laadpalen. Dit kan in steden, bij tankstations en natuurlijk met een laadpaal aan huis. Als je een elektrische auto rijdt en zo duurzaam mogelijk wilt rijden dan kun je het beste gebruik maken van duurzaam opgewekte energie zoals zonne-energie of windenergie. Als je hierin helemaal zelfvoorzienend wilt zijn dan kun je naast het kopen van een elektrische auto ook zonnepanelen aanschaffen en laten plaatsen. Dan voorzie je zelf niet alleen in de energie die nodig is voor het opladen van jouw elektrische auto, maar ook in de energievoorziening voor jouw woning. Wat het kopen van een elektrische auto betreft is er tegenwoordig gelukkig ook genoeg keuze. Bijna elke autofabrikant heeft wel één of meerdere elektrische auto's in het assortiment zitten.

Weg met de oude auto
Koop je een elektrische auto dan moet je ook van jouw oude auto af. Hier kun je verschillende dingen mee doen. Je kunt er voor kiezen om de auto in te ruilen bij de aankoop van je elektrische auto. Het is ook mogelijk om de auto zelf te verkopen als deze daar nog voor geschikt is. Is jouw oude auto helemaal afgeschreven? Dan kun je er beter voor kiezen om de auto naar een sloperij te brengen. Dit draagt nog eens extra bij aan een beter milieu omdat je ervoor zorgt dat er weer een vervuilende auto minder op de weg is. Om ervoor te zorgen dat jouw auto gedemonteerd wordt, kun je op zoek gaan naar een autosloperij in de buurt van Heiloo. Hier kun je ook voor kiezen als de auto na een ongeluk of een aanrijding total loss is verklaard door de verzekering. Je krijgt van het sloopbedrijf dan een sloopverklaring waarmee kan worden aangetoond dat jouw oude auto niet meer bestaat.

De toekomst
De verwachting is dat over een aantal jaar alle auto's elektrisch aangedreven zullen zijn. Technisch gezien is het ook mogelijk om auto's op water of op bijvoorbeeld windenergie te laten rijden, maar de technieken voor elektrisch rijden we zijn tot nu toe het best ontwikkeld. De aanschaf van een elektrische auto is nog redelijk prijzig. Gelukkig zijn er genoeg financiële voordelen die deze aanschaf prettiger kunnen maken. Ben je nog niet toe aan een volledig elektrisch aangedreven auto dan kun je ook kiezen voor een hybride auto. Deze wordt deels aangedreven met een brandstofmotor en deels door een elektrische motor. Deze auto's zijn voor een deel nog wel vervuilend voor het milieu en maken gebruik van fossiele brandstoffen, maar zijn al wel een stuk duurzamer dan de traditionele brandstof slurpers.

Meer berichten