Bedrijf Belicht

Praktijk voor relatietherapie Eekhoudt Breng het plezier terug in je relatie!

  Zakelijk

HEILOO - In een gemoedelijke ruimte aan de Kerkelaan is de praktijk voor relatietherapie van Jan Eekhoudt gevestigd. Jan (zestig jaar) heeft sinds 2011 al een succesvolle praktijk in Vleuten en opende in 2016 deze tweede locatie omdat hij, samen met zijn vrouw Louise, naar Heiloo verhuisde. Voor stellen die samen willen werken aan het verbeteren en behouden van hun relatie biedt Jan Eekhoudt, naast jarenlange professionele ervaring, een vertrouwd en luisterend oor. Daarbij zorgt de door hem gebruikte EFT methode voor een duidelijke aanpak en gestructureerd verloop van de gesprekken.

Over Jan
Na een periode als beroepsmilitair, ontwikkelde Jan zich na een studie binnen Defensie in 1990 tot militair maatschappelijk werker. Hij werd als militair hulpverlener onder meer uitgezonden naar Kosovo, Bosnië en Irak. In 2004 volgde de overstap binnen de militaire geestelijke gezondheidszorg naar gezins- en relatietherapeut. Jan vertelt: "Na jarenlange ervaring op dit gebied binnen Defensie heb ik zes jaar geleden de bredere overstap gemaakt naar een eigen praktijk. Ik vind het het mooiste werk van de wereld. Het is heel fijn om stellen, die binnenkomen met het idee dat ze misschien uit elkaar gaan, na het volgen van het EFT traject weer happy de deur uit te zien gaan". Uit ervaring blijkt dat dat het geval is bij 75 procent van de stellen die de stap naar deze vorm van relatietherapie zetten. 90 procent merkt sowieso een aanzienlijke verbetering in de relatie.

Emotionally Focused Therapy (EFT)
Jan: "Iedere relatie kent wel een periode waarbij het minder gaat. Soms hebben stellen het gevoel dat ze maar doorploeteren en ontstaat er een situatie waar beiden geen goed gevoel meer bij hebben. Het is zonde voor zowel jezelf als voor de kinderen, als die in het spel zijn, om daar niets aan te doen". De stap naar een relatietherapeut is niet voor iedereen meteen gemaakt. "Er is misschien wel moed voor nodig", aldus Jan, "maar met EFT is er concreet iets aan te doen". In 2009 ontmoette hij Sue Johnson, grondlegger van deze methode. Haar boek 'Houd me vast' is het uitgangspunt van de sessies. Sinds 2011 is Jan gecertificeerd EFT therapeut. Jan: "Diep van binnen heeft iedereen het verlangen om geliefd te worden en veiligheid en geborgenheid te vinden. In elke relatie hebben zich op een gegeven moment patronen ontwikkeld waardoor we op een bepaalde manier communiceren en reageren op elkaar. EFT gaat niet zozeer in op de symptomen van de huidige relatie, maar meer op de onderliggende emoties. Veel is terug te brengen naar hechtingsreacties die vanuit de jeugd zijn gevormd". Door EFT leer je patronen herkennen en te veranderen en werk je aan een gezonde relatie".

Specialisaties
Jan Eekhoudt heeft door zijn werk bij Defensie ook veel ervaring met stellen waarbij een van de partners een trauma heeft opgelopen. Ook werkt hij met echtparen waarbij een affaire speelt. Daarnaast biedt hij voor een andere doelgroep therapie bij seksverslaving. Meer informatie vindt u op de website.

Kerkelaan 58, 1851 HG, Heiloo.
Website: www.relatietherapie-eekhoudt.nl. E-mail: heiloo@relatietherapie-eekhoudt.nl. Telefoon: 06-49998771. Op afspraak: dinsdag en woensdag (overdag en in de avond) of zaterdagochtend.

Tekst: Natalie Bottemanne

Meer berichten