BUCH

Connexxion nieuwe vervoerder Regiotaxi Noord-Kennemerland

  Zakelijk

Vanaf 1 april 2016 is Connexxion officieel de vervoerder van de Regiotaxi Noord-Kennemerland. Het vervoer was eerder in handen van de Bios-groep. Het gaat om een contract dat de gemeenten Castricum, Bergen, Uitgeest en Heiloo (BUCH) samen met Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk als Regio Alkmaar hebben afgesloten met Connexxion.


 

De Regiotaxi Noord-Kennemerland is er voor inwoners die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of het reguliere openbaar vervoer. De Regiotaxi rijdt 7 dagen per week tussen 06.00 en 24.00 uur. Connexxion verzorgt het vervoer via de Regiotaxi Noord-Kennemerland.


 

Voor klanten in de BUCH-gemeenten en hun medereizigers gelden de volgende tarieven:

Voor pashouders geldt een starttarief van € 0,50 en een km-tarief van € 0,14.

Medisch begeleiders en kinderen tot 4 jaar reizen gratis mee.

Voor 'sociale' medereizigers en kinderen vanaf 4 jaar geldt hetzelfde tarief als voor de pashouder.


 

Alle huidige klanten van de regiotaxi worden rond 16 maart door Connexxion geïnformeerd over de veranderingen. In een brief en folder kunnen zij lezen wat de voorwaarden zijn voor het taxivervoer, hoe ze kunnen reserveren en hoe bedragen worden geïncasseerd. De klanten ontvangen daarbij ook de nieuwe vervoerspas. De bijdrage daarvoor is – eenmalig - € 7,50. Wie de pas niet (meer) wenst, moet dat aangeven bij het Wmo-/Zorgloket van zijn gemeente.

Foto: Alkmaar Centraal.

Meer berichten