Afbeelding
Foto: Pixabay

Walter van Kuilenburg wint dankzij familieband

Sport

AKERSLOOT - Walter van Kuilenburg uit Akersloot heeft op een bijzondere manier de winst in de schoot geworpen gekregen tijdens de wekelijkse donderdagavond wedstrijd in zijn woonplaats Akersloot.

Vooraf was haast niet te voorspellen wie de meeste aanspraak zou kunnen gaan maken  op de volle winst met namen aan de start als Wout Bakker, Vincent Beentjes en de broers Walter en Dave van Kuilenburg. Omdat Vincent Beentjes door pech al vrij vroeg geen kandidaat voor de overwinning werd, bleef er van het leidende trio op het sportcomplex door zijn wegvallen het duo Van Kuilenburg over. Toen daarna, op bijna driekwart koers, ook nog Walter van Kuilenburg met  panne te maken kreeg, leek het voor de overblijvende jongste Van Kuilenburg wel heel eenvoudig om naar de dagzege te kunnen gaan rijden. In een split second moest nagedacht en gehandeld worden. Omdat Dave door zijn minimale deelname aan deze competitie niet meer in aanmerking kan komen voor de lucratieve uitkomst in dit OIT klassement en broer Walter hoog daarin staat, werd besloten tot een fietsruil. Zo stelde Dave zijn mountainbike beschikbaar aan Walter en kreeg Dave het exemplaar met lege band.

Na even wennen voor Walter aan de vreemde overstap en het proppen van een plug door mechanieker van het moment Barry Schrama, zaten beiden weer in koers, echter Dave op onoverbrugbare achterstand. Dit tafereel was wel heel anders dan wat  zich vorige week afspeelde. Die onderlinge strijd toen had meer weg van een broedermoord, waar nu de echte broederliefde kwam boven drijven. Wout Bakker kon door dit familie intermezzo wel wat schade goedmaken, maar verder dan een tweede plek reikte dit niet. Maurice Kauffman kon zijn geluk niet op met een derde stek, die hij heel lang geleden wel reed tijdens zijn wielerloopbaan. 

1. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 2. Wout Bakker (Heiloo), 3. Maurice Kauffman (Beverwijk), 4. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) en  5. Dave van Kuilenburg (Heiloo).

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant