Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior wint tweestrijd

Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen heeft zich weer als winnaar getoond in de wekelijkse donderdagavond strijd in de kwartaalreeksen in Akersloot om de OIT mountainbikecup op Sportpark de Cloppenburch.

Ditmaal in het begin van de wedstrijd geen oppermachtige Henk Verdonk junior, omdat hij lange tijd Dave van Kuilenburg in zijn wiel moest dulden. De omslag was een verkeerd ingeschatte uitwijkactie van Piet Veldt op het moment van inhalen door het leidende duo Henk Verdonk junior/Dave van Kuilenburg. Piet Veldt kwam hierbij onzacht in contact met een boom, maar gelukkig zonder fysieke gevolgen. Dat de mountainbike sport als sportief/sociaal bekend staat, liet het even afstappen zien van de leiders om te zien of alles oké was. Na die vaststelling was de geest uit de fles bij Henk Verdonk junior en had Dave van Kuilenburg het nakijken. 

Van Kuilenburg moest toen zijn uiterste best nog doen om kilometervreter Koen Könst, die al eerder Wout Bakker kapot had gereden, van zich af te houden. Uiterst fel ging het er aan toe tussen Ron Boendermaker en Walter van Kuilenburg, waarbij het lange tijd stuivertje wisselen was, maar uiteindelijk het kwartje toch de kant van Walter van Kuilenburg op viel. Bij de valpartij van Piet Veldt bleek zijn gehoorapparaat niet meer op de plek te zitten waar deze hoort en moest zodoende na afloop massaal gezocht worden op de locatie van de crash. Deze zaken worden steeds kleiner gemaakt om niet gezien te worden, maar zijn daarentegen te klein om gevonden te worden, hoewel de zoektocht positief afgesloten kon worden. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond Binnen), 2. Dave van Kuilenburg (Heiloo), 3. Koen Könst (Castricum), 4. Wout Bakker (Heiloo), 5. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 6. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee), 7. Alex Hageman (Limmen) en 8. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef).

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant