Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior staat weer op scherp, maar Walter van Kuilenburg pakt de winst

Sport

AKERSLOOT - Walter van Kuilenburg, voorheen uit Heiloo, maar inmiddels inwoner van Akersloot, heeft de winst in de wacht gesleept in de eerste wedstrijd in Akersloot na de zomer om de OIT cup op Sportpark de Cloppenburgh.

Na de tijdritten, ingevoerd door de maatregelen met betrekking tot de Corona periode, is weer overgestapt op de gebruikelijke peloton wedstrijden. Net zoals bij de tijdritten, waarin Henk Verdonk junior, indien aan de start, de snelste bleek, werd ook nu weer duidelijk dat hij deze zomer niet stil gezeten had. Naast het fietsen had hij zich ook toegelegd op een marathon lopen, hetgeen Verdonk junior geen windeieren had opgeleverd: vorige maand met een eindtijd van 2 uur en 54 minuten.

Ook nu was weer een direct uit het vertrek ontsnappende Henk Verdonk junior te zien, waarop de rest het antwoord schuldig moest blijven en zich bezig hield met de koers zonder rekening te houden met Verdonk junior. Achter Verdonk junior had zich een trio geformeerd met Wout Bakker, Walter van Kuilenburg en Zaankanter Pieter Bak. Wout Bakker onderhield een dusdanig hoog tempo dat hij er uiteindelijk zelf slachtoffer van werd. 

Ogenschijnlijk zaten Van Kuilenburg en Bak lachend in zijn wiel, totdat zij het zelf moesten overnemen nadat het koppie er af was bij Bakker. Het is raadzaam de volgende keer iets slimmer te rijden en ook het werk door de anderen te laten doen. Deze slimmigheden moet Wout Bakker nog een beetje oppakken, zoals hij dit ook doet in zijn dagelijkse klus als automonteur. Desondanks leverde deze inspanning Bakker toch een verdienstelijke derde plek op, omdat Henk Verdonk junior in de finale aan de kant moest wegens een witte melk lekkage, hetgeen hem de winst ontnam. 

Nadat Bakker zijn rivalen uit het oog verloor, was het aan Walter van Kuilenburg om de kolen uit het vuur te halen. De gloednieuwe Akersloter moest toch nog even Pieter Bak in zijn wiel toestaan, totdat ook hij bakzeil moest halen en Van Kuilenburg de vrije loop kreeg en met een beetje geluk de bloemen naar de Hoogegeest mocht brengen. Deze eerste wedstrijd om de OIT cup gaat over een cyclus van 13 donderdagavonden (kwartaal) met de start om 20.00 uur, waarbij om de punten gestreden wordt in een overall klassement. De koers gaat over 55 minuten en 1 ronde. 

Uitslag: 1. Walter van Kuilenburg (Akersloot), 2. Pieter Bak (Krommenie), 3. Wout Bakker (Heiloo), 4. Henk Verdonk junior (Egmond-Binnen), 5. Maurice Kauffman (Beverwijk), 6. Jarno van der Velden (Egmond-Binnen), 7. Piet Veldt (Akersloot), 8. Alex Hageman (Limmen) en 9. Richard van Huizen (Egmond aan Zee).

Bedrijf Belicht

Sport

Regio