Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior breekt zijn parcoursrecord

Sport

AKERSLOOT - Henk verdonk junior uit Egmond Binnen is er in geslaagd na zijn dagzege ook zijn parcoursrecord over de tien omlopen te verbeteren tijdens de wekelijkse donderdagavond meeting in Akersloot op Sportpark de Cloppenburgh. 

Het toch alweer geruime tijd staande record met 48.36 minuten van Verdonk junior in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement zou toch wel eens gaan sneuvelen was de verwachting. Deze kans zou zich kunnen gaan voordoen als de voorwaarden in het voordeel gaan spreken. Nu de wind uit een voor de renners gunstige hoek waaide, leek het moment daar. Met rondetijden van gemiddeld krap onder de 4.50 minuten wist Henk Verdonk junior zijn beste tijd niet met een beetje, maar zelfs met 19 volle seconden scherper te stellen op 48.17 minuten. 

Met zijn opmerking na afloop dat nu de 48 minuten barrière zijn doel wordt, konden de anderen niet helemaal omgaan. De meesten van die anderen zitten nog te hikken tegen de 50 minuten grens of bewegen zich nog tussen de 49 en 50 minuten en hoeven in het geheel niet te denken aan dat soort tijden richting de 48 minuten. Ron Boendermaker is zelf van mening dat er in zijn tijden nog wel rek zit, maar die ruimte dan te zoeken in zijn materiaaltoepassingen. Wat zijn conditie en technische vaardigheden betreft, is er volgens eigen zeggen niet veel meer te halen. Achteraf was Boendermaker dan ook niet helemaal in zijn hum, hoewel hij zijn PR toch met slechts 5 seconden wist te benaderen met een eindtijd van 49.45 minuten. Conclusie van zijn verhaal was dat er nog wat te sleutelen valt. Vincent Beentjes moest met 50.15 minuten 30 tellen toegeven op Boendermaker, maar was bijna twee minuten sneller dan Wout Bakker. 

\Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond Binnen) 48.17 (PR), 2. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee) 49.45, 3. Vincent Beentjes (Castricum) 50.15, 4. Wout Bakker (Heiloo) 52.02, 5. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 56.12 en 6. Emiel Prins (Egmond aan Zee) 59.35.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief