Afbeelding
Foto: Pixabay

Ron Boendermaker verbetert persoonlijk record

Sport

AKERSLOOT - Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft donderdag een pittige prestatie geleverd door naast een snelste tijd van de avond te klokken, ook zijn persoonlijk record in de stand van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement met 15 tellen scherper te stellen.

De weercondities waren goed op Sportpark de Cloppenburgh in Akersloot, maar de excuses van de kant van de renners om een goed resultaat neer te leggen, waren vooraf niet van de lucht. Met smoezen, zoals een drukke Koningsdag gehad met alle bekende gevolgen van dien, probeerden de deelnemers elkaar voor de gek te houden en zich niet in de kaart te laten kijken. De praktijk ging later iets heel anders uitwijzen dan een gezapige strijd. Dat Ron Boendermaker er vol voor zou gaan, bleek de afgelopen weken al. Steeds ergerde hij er zich aan de grens van 50 minuten over de tien omlopen niet te kunnen slechten; dat moest toch een keer gebeuren. Altijd bezig met de kleinste details, nu weer de keuze tussen type raceschoenen, ging hij weer als een bezetene uit het vertrek. Alle ronden, met uitzondering van 4, scoorde Boendermaker onder de vijf minuten. Deze mindere doorkomsten kostte bijna zijn kop, maar onder luide aanmoedigen kon hij zich weer herpakken, hetgeen leidde tot die verbluffende 49.52 minuten. 

Het smoezenverhaal over het niet kunnen beschikken van goede benen, door Alexander ook die schuld in de schoenen te kunnen schuiven, speelde specifiek tussen Wout Bakker en Walter van Kuilenburg. Of de onderlinge familierelatie de rivaliteit tussen die twee aanmoedigt kan misschien van invloed zijn. Steeds weer lijken beiden alleen oog te hebben voor elkaar. Toch leek het een rustige rit te gaan worden voor de twee en hun woorden gestand te doen door kalm te vertrekken. Maar naar mate een paar omlopen verstreken waren konden ze zich naar bleek niet helemaal inhouden. De een na de ander gaf of een bepaald moment toch wat gas, waarop door de ander werd gereageerd, wat tenslotte uitmondde in een onderlinge slooppartij. Ze gunden elkaar geen moment rust meer en dreven het tempo op door tot het gaatje te gaan. Walter van Kuilenburg kon hierbij toch nog een gelijkmatig schema aanhouden, waarbij Wout Bakker een jojo verloop te zien was. Steeds als Bakkertje merkte iets te moeten toegeven, gaf hij er weer een snok aan, wat er bij hem flink inhakte en uiteindelijk toch negen seconden moest toegeven aan Van Kuilenburg. De als nummer 5 in de uitslag Henk Jan Verdonk senior liet zoals gebruikelijk als slow starter een mooi aflopend schema zien.

Uitslag: 1. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee) 49.52 (PR), 2. Walter van Kuilenburg (Heiloo) 51.24, 3. Wout Bakker (Heiloo) 51.33, 4. Koen Könst (Castricum) 53.25 en 5. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 56.54.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief