Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior tikt zijn record aan

Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen is er donderdagavond 21 april in geslaagd de overwinning in de tijdrit te pakken en daarbij zijn al maanden bestaand baanrecord over 10 ronden op 2 seconden te benaderen.

Voor aanvang werd ter nagedachtenis en als eerbetoon  aan Wil Hollenberg een minuut stilte in acht genomen. Wil was de steun en toeverlaat van Kids and Parents Bikeschool (KPB) en stond daarbij altijd klaar voor onderhoudsklussen aan het mountainbikeparcours en daarnaast ook nog actief op zijn baan. Na dit trieste moment werd getracht de knop weer om te zetten en de startprocedure in gang te doen gaan op Sportpark de Cloppenburg. 

Aangezien de straffe wind uit de noordoosthoek blies, waren er snelle tijden te verwachten, omdat de renners daarbij het rechte stuk wind mee hadden en hoge snelheden konden bereiken. Deze verwachting werd direct bewaarheid door zowel Henk Verdonk junior als Lars Volkers met respectievelijk 4.47 minuten en 4.49 minuten als startronde. Verdonk junior maakte tot en met de vierde omloop het verschil met 6 tellen in zijn voordeel ten opzichte van Volkers. Vervolgens ging het restant van de totaal 10 ronden op en neer; dan weer een tel in het voordeel van Volkers en omgekeerd, zodat de plussen en minnen geen voordelig saldo opleverden voor beiden. Het batig verschil van 6 seconden, in de eerste 4 ronden opgebouwd, bleef in het voordeel van Henk Verdonk junior tot het eind bestaan en leverde hem de zege op. 

Ron Boendermaker en Walter van Kuilenburg scoorden beiden een persoonlijk record met respectievelijk 50.07 minuten en 51.12 minuten. Ook Richard van Huizen is een man waar binnenkort rekening mee gehouden kan worden door een verpulvering van zijn record met als eindtijd 54.18 minuten. Daarmee haalde hij een flinke hap uit zijn bestaande tijd in het KPB snelheidsklassement. Wout Bakker zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen in de tweestrijd met Walter van Kuilenburg. De rivaliteit spat er de laatste tijd vanaf, maar steeds trekt Bakker aan het kortste eind. Meestal valt het kwartje de kant op van van Kuilenburg en dit maal was het weer raak of mis door een steeds aflopende ketting. Walter van Kuilenburg kon zijn 30 seconden verplichte afstand op Bakkertje door dit euvel snel overbruggen en daarna zelfs nog wegrijden ook. Na een uiterste inspanning en het weer opleggen van zijn ketting wist Wout Bakker bijna weer in het wiel van zijn voorganger te komen, tot daarna dezelfde pech hem weer overkwam en het definitief gebeurd was met de koopman. 

Uitslag: Henk Verdonk junior, Egmond Binnen 48.38 min; 2. Lars Volkers, Schagen 48.44 min; 3. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee 50.07 min; 4. Walter van Kuilenburg, Heiloo 51.12 min; 5. Koen Könst, Castricum 52.43 min; 6. Wout Bakker, Heiloo 53.36 min; 7. Richard van Huizen, Egmond aan den Hoef 54.18 min; 8. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 56.10 min.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant