Afbeelding
Foto: Pixabay

Sem Beentjes de smaakmaker van de tijdrit

Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond Binnen heeft zijn deelname, zoals gebruikelijk wanneer hij aan het vertrek staat en verschoond blijft van pech, aan de wekelijkse tijdrit in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh in winst weten om te zetten. Ondanks dat Verdonk junior de winnaar werd, was Sem Beentjes de smaakmaker van de avond. 

De nummer twee in de uitslag, Sem Beentjes, bleef met zijn 50.09 minuten ruim binnen de minuut van de tijd van 49.17 minuten voor Henk Verdonk junior. De als nummer 4 startende Sem Beentjes had, naast Verdonk junior, achtereenvolgens Bob Scholten en daarna Wout Bakker als uitdaging voor zich. Dat Bakker en Scholten respect hebben voor de eveneens jonge Limmenaar Beentjes bleek wel voor de start. Bij hun inschrijving zagen zij dat Sem Beentjes al bezig was met het inrijden. Wout Bakker legde zich al bij voorbaat neer door Beentjes als sneller te betitelen, waar Bob Scholten aangaf gisteren al een wegwedstrijd te hebben gereden en dus niet maximaal was. 

Nadat Sem Beentjes zijn actie als veegmachine halfkoers al gedeeltelijk beloond zag met het oprapen van Bob Scholten, werd het vizier gericht op Wout Bakker. Inmiddels wist Bob Scholten zich vast te bijten in het wiel van Beentjes en liet niet meer los. Bij het ingaan van de laatste van de tien omlopen moest ook Wout Bakker zijn meerdere erkennen in Sem Beentjes met nog steeds Bob Scholten stoer op de bagagedrager. Even moest Bakker een gaatje laten, maar wist zich te herpakken en aan te sluiten, waarna het trio jongelingen onder aanvoering van Sem Beentjes gebroederlijk over de streep kwamen.

Voor herintreder Marcel Hink uit Heiloo ligt er nog wat huiswerk te doen vooral wat betreft zijn techniek op dit spannende parcours. Henk Verdonk senior wist de op 30 seconden voor hem startende Alex Hageman in te halen en waar Chris Kemp ongeschonden uit een eenzijdige valpartij tevoorschijn kwam en tevreden terugkeek op zijn optreden na een lange tijd afwezigheid.

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond Binnen) 49.17, 2. Sem Beentjes (Limmen) 50.09, 3. Bob Scholten (Akersloot) 50.39, 4. Wout Bakker (Heiloo) 51.10, 5. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee) 53.49, 6. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 57.20 en 7. Alex Hageman (Limmen) 57.55.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief