Henk Verdonk junior pakt de draad weer op!
Henk Verdonk junior pakt de draad weer op! Foto: aangeleverd

Henk Verdonk junior pakt de draad weer op

27 jun, 15:59 Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior, inmiddels wonend in Egmond Binnen, is de dagwinnaar geworden van de wekelijkse tijdrit op de donderdagavond in Akersloot op Sportpark de Cloppenburgh.

Na afwezigheid vorige week en daarvoor twee pogingen zijn parcoursrecord van 49.01 minuten scherper te stellen, kwam Verdonk junior weer met frisse gedrevenheid aan de start. Doordat Verdonk junior zijn startbeurt had laten verlopen, was Dave van Kuilenburg uit Heiloo zo gewiekst direct in het spoor van zijn voorganger Verdonk junior te vertrekken in de hoop hier voordeel uit te halen. Dat de praktijk een ander beeld liet zien werd al snel duidelijk en had voor beiden een negatieve uitwerking. 

Slechts een halve omloop bleek Van Kuilenburg in staat het moordende tempo van de latere winnaar Henk Verdonk junior te volgen. Bij de eerste passage was de rondetijd van Verdonk junior 4.47 minuten tegen die van Van Kuilenburg 4.53 minuten. In het verdere verloop wist Dave van Kuilenburg het tijdsverschil in doorkomsten te beperken tot zes seconden om na halfkoers de hoop op te geven en het resterende deel berustend uit te rijden. Opgeven was geen optie en hij boekte ondanks alles toch een verdienstelijke derde plaats. Wellicht door fysieke arbeid was de fut er dit keer een beetje uit. Indien de pijlsnelle start van Henk Verdonk junior, waarschijnlijk veroorzaakt door de aanklampende en opjagende Dave van Kuilenburg, eens iets rustiger was geweest, dan was, het blijft gissen, zijn eigen parcoursrecord uit de boeken gereden. Nu bleef hij op 26 seconden steken. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond Binnen) 49.27, 2. Bob Scholten (Akersloot) 50.29, 3. Dave van Kuilenburg (Heiloo) 51.54, 4. Ron Boendermaker (Egmond aan Zee) 52.01, 5. Wout Bakker (Heiloo) 52.04, 6. Alwin Hes (Bakkum) 52.10, 7. Alex Hageman (Limmen) 54.50 (PR), 8. Gerrit Jansen (Schagen) 56.16,  9. Koen Kramer (Egmond Binnen) 56.22 en 10. Koen Jansen (Schagen) 56.50.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief