Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior verpulvert parcoursrecord

Sport

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef  wist donderdag 6 mei naast de dagwinst te pakken, ook nog eens de snelste tijd ooit te rijden in de wekelijkse tijdrit in Akersloot. 

Sportcomplex de Cloppenburgh was deze avond het decor van een onderlinge voetbalwedstrijd van Meervogels’31, wandelende en hardlopende bewoners en de gebruikelijke race tegen de klok op de mountainbike, waarmee het de meervoudige functionaliteit van deze hoek in Akersloot aantoonde. 

De ditmaal als eerst startende Henk Verdonk junior noteerde direct al rondetijden dik onder de vijf minuten, waarmee hij dit schema doortrekkende uitzicht zou krijgen op zijn oude snelste tijd van 49.24 min over de tien omlopen. Dave van Kuilenburg uit Heiloo op 30 seconden vertrokken van Henk Verdonk junior, wist het in het begin te houden op een secondenspel, maar ondervond al snel dat het onbegonnen werk was tegen het supergeweld van Verdonk junior. Hoewel van Kuilenburg toch beslag kon leggen op de tweede plaats, bleek de kloof tot de winnaar met bijna 1 ½ minuut  te zijn opgelopen. Met de toptijd van 49.01 minuut plaatste Verdonk junior zich gedecideerd op 1 in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. 

Opmerkelijk weer was de prestatie van de jonge Akersloter Bob Scholten, die slechts 37 seconden verwijderd bleef van plek 3, die nu bezet werd door Vincent Beentjes uit Castricum, die zeker aangemerkt kan worden als de gevestigde orde. Peter Dekker (Egmond aan Zee), Koen Könst uit Castricum en de nummer 4 Bob Scholten wisten respectievelijk 15, 3 en 10 seconden van hun snelste tijd af te rijden. 

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior Egmond aan den Hoef 49.01 min; 2. Dave van Kuilenburg Heiloo 50.30 min; 3. Vincent Beentjes Castricum 51.10 min; 4. Bob Scholten Akersloot 51.47 min; 5. Koen Könst Castricum 52.25 min; 6. Peter Dekker Egmond aan Zee 53.25 min; 7. Walter van Kuilenburg Amsterdam 54.30 min; 8. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 58.05 min; 9. Alex Hageman Limmen 58.24 min; 10. Sietse van der Weijden Heiloo 59.48 min.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief