Foto: Cees Hageman

HSV JO9 kampioen Boardingtoernooi

  Sport

HEILOO -  HSV JO9 heeft het geflikt, de jongens zijn kampioen geworden.

Op 11 januari moest het gebeuren, het boardingtoernooi Akersloot in sporthal De Lelie. Jimmy-Lee, Daan, Benjamin, Joris, Levi, Leon en Bob gingen ervoor. De spanning was om te snijden.

Vier voorronden, een halve finale en de finale moesten geslecht worden. Ajax-Feyenoord of Nederland-Duitsland was half zo spannend nog niet. De sporthal was bomvol met zenuwtrekkende en op een goede afloop hopende ouders, opa's, vrienden en kennissen. Het ongelofelijke gebeurde, de jongens wonnen alles. Het wingevoel was alom aanwezig bij de mannen.

Dit keer stonden ze allen als een huis, niemand verzaakte. De finale was zinderend. De jongens kwamen met 2-0 voor, maar het werd nog 2-1. Maar... onze mannen van staal hielden stand.

Voorafgaand aan de finale ging een ware kampioenenopkomst. Licht uit, keiharde muziek en rookmachines. Ondanks de zenuwen bij de jonge helden waren ze niet te verslaan. De huldiging was ook zoals het hoort voor de echte kampioenen! Een erepodium met de verliezende finalist eerst en dan de winnaars. Natuurlijk ontbrak Queen met 'We are the kampioenen' niet. En als laatste een ereronde langs het veld.

Nu maar hopen dat we voorlopig niet meer verliezen, want dat woord bestaat niet meer bij onze helden!

Tekst: Cees Hageman

Meer berichten