De vele toeschouwers werden naast de zon getrakteerd op spannende races.
De vele toeschouwers werden naast de zon getrakteerd op spannende races. (Foto: Marieke van Veen)

BMX Noord-Holland Cup 2019 groot succes

  Sport

HEILOO - Zondag 10 november was het dan zover. De afsluiting van de 'BMX Noord-Holland Cup 2019' op de BMX-baan van FCC de Boscrossers in Heiloo. De vorige zes wedstrijden vonden plaats in Schagen, Uithoorn, Bussum, Velsen, Zwanenburg en Zuid-Scharwoude. In diverse leeftijdsklassen werd nog gestreden voor de laatste punten voor het klassement. Wie mag zich kampioen van Noord-Holland noemen?

Voordat het zover was hadden de vrijwilligers alles gedaan om ervoor te zorgen dat de baan in perfecte conditie was. Onder een strakblauwe lucht kon het feest beginnen. Wat een geluk na alle regen. De vele toeschouwers werden naast de zon getrakteerd op spannende races. De hele dag werden alle races voorzien van live commentaar en opzwepende muziek, wat het tot een waar spektakel maakte. Uiteraard werden de finalisten uitgebreid voorgesteld en toegejuicht door hun clubgenoten waarna hun beslissende rit van start kon gaan. Minder dan 50 seconden van start tot finish om net dat verschil te maken en je concurrent voor te blijven in het klassement. Dat is BMX.

Zo kon na een lange dag het eindklassement worden opgemaakt en de huldiging van alle rijders beginnen. Voor iedere deelnemer aan de competitie was er een mooie beker en een plek op het grote podium. Veel blije rijders en trotse ouders. De club zij is trots dat dit evenement met alle vrijwilligers weer een groot succes is geworden op de mooie baan in Heiloo. Top gedaan allemaal!

Meer berichten