Foto: Run for KiKa marathon
Foto: Run for KiKa marathon
Heiloo

"Ik heb gewoon een marathon gerend!"

  Sport

HEILOO - Zondag 3 november heeft Diewertje Burgering (20) uit Heiloo de New York City Marathon gelopen. Ze deed dit om geld in te zamelen voor KiKa en haalde ruim 8200 euro op.

De eerste 30 kilometer liep Diewertje heel erg lekker en relaxed, maar de laatste 10 kilometer waren zwaar. Ze liep de marathon in een tijd van 5 uur, 28 minuten en 31 seconden. Na afloop liet ze weten: "Oh mijn God... ik heb gewoon een marathon gerend! En niet zomaar een, nee gewoon de New York City Marathon! Wow, wat was dit intens en bijzonder..wat was het leuk en zwaar tegelijk. Maar al met al toch heel lekker kunnen lopen en de zware momenten horen daar natuurlijk ook bij. Ik ben in ieder geval ongelofelijk trots op mezelf. Het was een fantastisch avontuur. Van sporthater naar marathonloopster voor KiKa, wie had dat ooit gedacht?" Diewertje is zeker van plan om te blijven hardlopen, maar niet meer zulke lange stukken. "Eerder halve en kwart marathons, zodat ik niet meer mijn hele vrije zondag aan het hardlopen ben."

Ze koos ervoor om de marathon voor KiKa te lopen omdat ze van dichtbij heeft meegemaakt wat kanker met je kan doen. Ze vindt het erg belangrijk dat er meer geld voor onderzoek komt. In februari is ze specifiek voor de marathon gaan trainen en sponsors gaan werven. Meerdere inzamelingsacties heeft ze op poten gezet, wat uiteindelijk meer dan 8200 euro heeft opgeleverd. "Dat is een fantastisch bedrag waar ik graag mijn sponsors voor wil bedanken", zegt Diewertje enthousiast. "Iedereen onwijs bedankt voor de onvoorwaardelijke steun."

Tekst: Monique de Jager

Meer berichten