De mede-initiatiefnemers van het zaalvoetbaltoernooi op 23 oktober:  Jeroen Bonhoff, Koen de Jong en Stephan de Jong.
De mede-initiatiefnemers van het zaalvoetbaltoernooi op 23 oktober: Jeroen Bonhoff, Koen de Jong en Stephan de Jong. (Foto: STiP Fotografie)

Zaalvoetbaltoernooi voor iedereen van 6 t/m 12 jaar

  Sport

HEILOO – Woensdag 23 oktober is Sporthal Het Vennewater het toneel van een zaalvoetbaltoernooi voor jongens en meiden in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Dit toernooi wordt georganiseerd door Voetbal Heiloo UNITED.

Voetbal Heiloo UNITED is een organisatie van vrijwilligers die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de 3 voetbalclubs uit Heiloo: HSV, De Foresters en HZV Het Vennewater. Zij hebben zich als doel gesteld om gedurende het voetbalseizoen laagdrempelige en plezierige voetbalactiviteiten te organiseren voor de jeugd in Heiloo, ongeacht niveau. Bij het organiseren van evenementen en activiteiten wordt samengewerkt met de Buurtsportcoach Heiloo.

Voor iedereen
Woensdag 23 oktober kunnen kinderen in de genoemde leeftijd met elkaar plezier maken, kennismaken met leeftijdgenoten en natuurlijk zaalvoetballen. De doelstelling van de organisatie is dat de kinderen, of ze nu wel of geen ervaring met voetbal hebben, gewoon een leuke dag hebben met elkaar.

Toekomst
Mede-initiatiefnemers Stephan de Jong, Jeroen Bonhoff en Koen de Jong hebben dit evenement samen met nog enkele andere vrijwilligers opgezet. Dit volgt op een unieke samenwerking met de 3 voetbalclubs van Heiloo. Zij willen in de toekomst meerdere evenementen van dit kaliber opzetten. Stephan: "We hebben als doel om onder andere in de dalperiodes (zomer- en winterstop van sportclubs) evenementen en activiteiten te organiseren." Jeroen vult aan: "Wat we ook graag zouden willen is verschillende sporten samenvoegen en verbinden, met als vertrekpunt de voetbalsport. Nu is het toevallig alleen zaalvoetbal, maar er zou een combinatie van verschillende sporten gemaakt kunnen worden. Atletiek is bijvoorbeeld een goede sport waar iemand een goede looptechniek leert. Of judo. Ik heb vroeger bij judo mijn valtechniek geleerd. Als keeper heb ik daar veel aan gehad."

Groot sporthart
De drie heren zeggen gebroederlijk dat Heiloo een groot sporthart heeft en dat veel sporters uit het dorp uitblinken in hun sport. "Denk daarbij aan verschillende voetballers die nu bij AZ of andere clubs voetballen. Op atletiekgebied bijvoorbeeld de zusjes De Witte. Maar laten we ook de meiden van basketbalvereniging Flashing Heiloo niet vergeten. Voor de jeugd wordt er veel georganiseerd door de verenigingen en dat loont. Wij hopen met ons initiatief een mooie aanvulling te zijn op het aanbod in Heiloo," aldus Koen.

Inschrijven
Ben je geboren tussen 2007 t/m 2013 en wil je deelnemen aan het zaalvoetbaltoernooi op 23 oktober in Sporthal Het Vennewater, schrijf je dan nu in. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via voetbalheiloounited@gmail.com of via de websites van HSV, De Foresters en HZV. Dit kan tot 16 oktober 12.00 uur.

Bij vragen/opmerkingen kan een mail gestuurd worden naar: voetbalheiloounited@gmail.com

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten