De 12-jarige Vince is hartstikke trots dat hij heeft gewonnen!
De 12-jarige Vince is hartstikke trots dat hij heeft gewonnen! (Foto: aangeleverd)

Vince Komen beats the Pro

  Sport

HEILOO - De 12-jarige Vince Komen uit Heiloo werd uitgenodigd om op 12 september mee te doen aan Beat The Pro op het KLM Open 2019 The International.

Vince, die al vanaf zijn zesde golft en inmiddels een handicap van 11.3 heeft, nam deze uitnodiging natuurlijk maar wat graag aan. Vince is lid bij Golfclub Heiloo en de Noord-Hollandse golfclub in Alkmaar, waar hij ook golflessen volgt. Sinds vorig jaar zit hij in de C-selectie van de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Vince: "Nadat de drie Pro's (Professionals) Clément Sordet, Brett Rumford en Adrien Saddier hadden afgeslagen was het mijn beurt. Ik was best zenuwachtig maar pakte mijn ijzer 8, concentreerde mij en sloeg af. Ik wilde de bal iets richting de green laten rollen. Na mijn afslag hoorde ik een hoop gejuich vanaf de tribunes en toen ik de groene smiley zag, besefte ik dat mijn bal het dichts bij de hole lag. Ik had gewonnen! De drie Pro's gaven mij een high five en we liepen met zijn allen naar de hole toe. Daarna kwam er een interview. Mijn vader was mijn caddie", vertelt Vince, "we waren zo blij! Ik heb 2 KLM tickets gewonnen naar een Europese bestemming naar keuze en mijn geslagen golfbal is ingelijst in een bokaal. Ik denk dat ik mijn vader meeneem en we dan samen op golfvakantie gaan. Dan kan hij weer mooi mijn tas tillen. Ik heb heel erg genoten, daar staan is al bijzonder en dan nog winnen ook!"

Meer berichten