V.l.n.r. Gert Tuyn, Sjaak Hink, Rein Kruijer, Ton de Zwart, Klaas Zwaan en Ton Boerhof.
V.l.n.r. Gert Tuyn, Sjaak Hink, Rein Kruijer, Ton de Zwart, Klaas Zwaan en Ton Boerhof. (Foto: aangeleverd)

Winnaars Piet Glas Vennewatertoernooi bekend

  Sport

HEILOO - Het 26e P. Glas Biljarttoernooi was dit jaar ook opgesierd met 10 driebanden spelers en is mede daardoor weer een geslaagde editie geworden.

Dit jaar waren er 45 biljartspelers die zich  hadden opgegeven voor dit jaarlijkse evenement. Dinsdagavond en donderdagavond kwamen de libre spelers op het strijdtoneel, woensdagavond en vrijdagavond libre spelers aangevuld met de driebanders.

In beide disciplines was het ongemeend spannend en al gauw was duidelijk dat de beide finalisten van vorig jaar - Jan Schouten en Paul van Toornburg -  het onderspit in de voorrondes moesten delven.

Deelnemers uit Koedijk, de Egmonden, Limmen en Heiloo maakten er weer een spannend toernooi van dat door velen wordt gezien als een reünie.

Gert Tuyn (Keino), Ton de Zwart, Sjaak Hink en Rein Kruijer waren in het libre spel de halve finalisten. Gert tegen Ton in een Limmens onderonsje en Sjaak tegen Rein in een Heiloos gevecht.

De 'strijd' om de eerste en tweede plaats ging tussen Gert Tuyn (30 caramboles) en Sjaak Hink (39 caramboles), waar Gert als winnaar uit de bus kwam 30 / 31. De strijd om plaats drie en vier werd in 18 beurten beslist in het voordeel van Rein Kruijer 38 / 18.

De gedoodverfde favoriet in het driebanden spel Kees Zandbergen (29) kon niet doordringen naar de finale en moest zijn plaats in de finale afstaan aan Klaas Zwaan (16). In de andere poule wist favoriet Ton Boerhof (31) wel zijn status waar te maken.

De finale tussen Klaas (16) en Ton (31) was in het begin moeizaam; na 15 beurten had Klaas er 4 en Ton 6, maar daarna ging het snel met Ton en in de 38e beurt maakte hij de 31e.

Al met al een weer een zeer geslaagd toernooi dat in goede banen werd geleid door Marian en Ton.

Meer berichten