Op de voorgrond Marnick Ryckaert en Rombert Anjema nemen het op tegen Sidney de Boer en Igor Sijsling in de eerste halve finale.
Op de voorgrond Marnick Ryckaert en Rombert Anjema nemen het op tegen Sidney de Boer en Igor Sijsling in de eerste halve finale. (Foto: STiP Fotografie)

Play-offs NK Padel bij TC Heiloo United

  Sport

HEILOO - Zaterdag 6 juli begonnen de play-offs Nederlands Kampioenschappen Padel bij TC Heiloo United. De 8 beste teams van de Nederlandse padelcompetitie van de KNLTB strijden op zaterdag 6 en zondag 7 juli om het Nederlands Kampioenschap Padel.

Padel is een zeer snelgroeiende raketsport In Nederland. Vooral in Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant groeit de sport op dit moment exponentieel. Bij de KNLTB is dit voorjaar het aantal competitie-spelende teams meer dan verdubbeld naar 354 teams. In Heiloo en omstreken groeit de sport ook snel. Bij TCHU waren dit voorjaar nog 3 teams actief, dit najaar zullen dat er 5 zijn. Veel eigen clubleden die tennissen spelen padel ernaast.

De eerste halve finale op zaterdag ging tussen de in Houten spelende Marnick Ryckaert en Rombert Anjema en de voor Amstelpark (Amsterdam) uitkomende Sidney de Boer en Igor Sijsling. De tennisfans zullen zeker een bekende naam zien bij dit viertal. Igor Sijsling, inmiddels fervent padelspeler, heeft op grote tennistoernooi gespeeld waaronder Wimbledon.

De winnaars uit de eerste halve finale nemen het zondag om 13.00 uur op tegen de winnaars uit de tweede halve finale. Het team dat deze strijd wint mag zich Nederlands Kampioen Padel noemen.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten