Dylan (links) en Wytze.
Dylan (links) en Wytze. (Foto: aangeleverd)

Zwarte band voor judoka's Dojo 't Loo

  Sport

HEILOO - In mei en juni zijn in de verschillende districten Danexamens Judo gehouden. Drie judoka's van Dojo 't Loo deden examen voor de felbegeerde zwarte band.

Op zaterdag 25 mei beet Jonne Coolegem het spits af in Beverwijk. Jonne liet met zijn uke (valmaatje) Fil Dekker een uitstekend examen van zowel staande (Nage-waza) als grondtechnieken (Katame-waza) zien. De vierkoppige examencommissie kwam snel tot de beslissing dat dit meer dan voldoende was, zodat Jonne de zwarte band mocht omknopen.

Een week later reisden Wytze Duinmeijer en Dylan Haazelager af naar Gilze waar ze in het district Zuid-Nederland examen deden. Dylan en Wytze lieten een strak uitgevoerd kata zien en aansluitend een gevarieerd examen met prachtig grondwerk. Na afloop waren er geen vragen van de examencommissie.

Na kort overleg besloten zij zeer terecht dat ook Wytze en Dylan geslaagd waren voor hun examen en hiermee de zwarte band uitgereikt kregen. Een mooie afsluiting van de vele intensieve trainingen van het afgelopen judoseizoen bij Dojo 't Loo.

Meer berichten