Foto: aangeleverd

Foresters JO16-1 ongeslagen kampioen

  Sport

HEILOO - Al voor het team van Robbert Michielsen vorige week zaterdag moest aantreden tegen Always Forward, werd al duidelijk dat de naaste concurrent niet had weten te winnen. Daarmee is JO16-1 kampioen van de 1e klasse geworden. Dit was natuurlijk geen reden om er niet vol tegenaan te gaan. Het fluitsignaal klonk met een eindstand van 2-5 voor Foresters. Hierna werd het kampioenschap uitbundig gevierd, onder het toeziend oog van de vele meegereisde supporters.

De ploeg die aan het begin van het seizoen is samengesteld uit spelers van meerdere teams is door coach Michielsen in korte tijd naar zijn hand gezet. Door een andere manier van spelen, het opschroeven van het aantal trainingen en duidelijke afspraken over verwachtingen en verantwoordelijkheid heeft hij er een hecht team van weten te maken. Waar JO-16-1 in de najaarscompetitie nipt als tweede wist te eindigen bereikte het team hiermee wel promotie naar de 1e klasse. Het is een hele knappe prestatie als het team dan meteen in die 1e klasse ongeslagen kampioen weet te worden. Er waren deze voorjaarscompetitie een paar spannende wedstrijden bij zoals de derby tegen HSV en de wedstrijden tegen het sterke KGB en Vrone, die eindigden in een gelijkspel. De hoogtepunten van deze competitie waren de goede wedstrijden tegen titelkandidaten Adelbert en Den Helder. Het was volgens de spelers een spannende competitie met veel teams die aan elkaar gewaagd waren.

Het kampioensfeest werd door het team voortgezet bij De Egelshoek met een door slagerij Snel verzorgde barbecue. Ook meerdere teams van de Foresters vierden daar hun kampioenschap.

Meer berichten