Jens kan zich meten met de wereldtop.
Jens kan zich meten met de wereldtop. Foto: aangeleverd

Team Gullit tekent Heilooër FIFA supertalent JensvdFlier

Sport

HEILOO - Team Gullit en Jens van der Flier, een 17-jarig FIFA talent uit Heiloo, hebben overeenstemming bereikt over een overstap. De speler tekent een tweejarig contract bij de eerste FIFA-academy ter wereld, opgericht door Ruud Gullit.

Jens van der Flier, binnen de FIFA-wereld bekend als 'JensvdFlier', is een van de meest talentvolle, jonge FIFA-spelers ter wereld. In het afgelopen jaar kwam de geboren Heilooënaar meerdere keren voor in de wereldwijde top-100 van FIFA-spelers, en heeft hij meegedaan aan kwalificaties voor belangrijke internationale toernooien. Om zijn verdere ontwikkeling te stimuleren kiest hij er nu voor om zich bij Team Gullit te voegen.

''Zoals wij een tijdje geleden hebben aangegeven, is doorstroom vanuit de community belangrijk voor ons. Jens heeft zich bij de lancering van Team Gullit ingeschreven, en heeft in het afgelopen jaar laten zien dat hij zich kan meten met de wereldtop. In het gesprek dat wij kort geleden hebben gehad gaf Jens aan op zoek te zijn naar begeleiding om ervoor te zorgen dat hij dat ook in de komende jaren kan blijven doen,'' licht Ruud Gullit de keuze voor de Nederlander toe.

Begin vorig jaar lanceerde Ruud Gullit de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academy ter wereld. Het team biedt veelbelovende talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen het spel naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast ontwikkelt de academy eigen software tools en ondersteunt het de talenten op het gebied van management, social media en het combineren van school en gaming.

De selectie van Team Gullit bestaat verder uit de Nederlanders Floris Jorna (20), Julian van der Berg (19), Dani Visser (17), de Braziliaanse Henrique Lempke (18) en de Zweedse Olle Arbin (17). Al deze spelers worden beschouwd als veelbelovende talenten in de competitieve FIFA-wereld.


 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant