Afbeelding

HSV 1 weer in linker rijtje na 5 – 2 overwinning op Beemster

Sport

HEILOO - Al na 4 minuten kwam HSV aan de leiding, maar wel nadat Beemster al 2 corners had mogen nemen. Met de wind in de rug stookte Beemster direct op de HSV – veste echter zonder resultaat. Het was allemaal nog te onnauwkeurig.

HSV profiteerde hiervan door een snelle aanval op te zetten. Die begon bij Jelle Stam die een prima pass gaf op Tim van Hekken. Deze zette op zijn beurt goed voor waar Rick Houtenbos klaar stond om de 1 – 0 in te tikken, via de benen en handen van de Beemster keeper. HSV speelde tegen de wind met de intentie om de bal, gesponsord door restaurant IL CORSO, rond te laten gaan en ook laag te houden, zodat die wind er weinig vat op kon krijgen. Zo ook weer in de 21ste minuut, toen een lage voorzet van Stefan Vogel voorbij de 2e paal werd opgevangen door Jelle. Deze schoot loeihard met links in de verste hoek: 2 – 0.

In de 24ste minuut werd de aanval over de andere kant opgezet. Lars de Vré passte op Ruben Bugter en uit diens voorzet kopte Rick de nummer 3 tegen de touwen: 3 – 0. Hierna verslapte HSV wat en werd er onnauwkeuriger gespeeld. Dit duurde tot de rust.

Direct na de start van de 2e helft bestookte HSV de Beemster veste en schoot zelfs 2x op de paal, maar zoals de voetbalwet voorschrijft valt dan de goal aan de andere kant. Uit een voorzet en een daarop volgend misverstand tussen Indy Klamer en Dennis Houtenbos, kopte laatstgenoemde de bal over de keeper in de lege goal: 3 – 1.

Dit wilde Dennis goed maken en via een vrije trap die op de paal belandde en een snoeihard ingeschoten bal, die tegen de bil van de aanvoerder van Beemster, Sjors Goes belandde. Het schot was echter dusdanig hard dat Sjors na enkele minuten het veld moest verlaten. Ook een schot van Jelle belandde op de paal en HSV verscheen steeds meer bij het 16m. gebied van Beemster. De schoten richting het doel waren niet zuiver; zo kon het gebeuren dat een terug gelegde bal van Stefan Vogel, lachend door Tobias Apeldoorn hoog werd overgeschoten. Een volgende actie van Steef Kaandorp kwam bij Ruben, die echter jammerlijk naast mikte.

In de 76ste minuut krijgt Jelle de bal ingespeeld, draait zich om en haalt uit: 4 – 1, waarna 5 minuten later Beemster uit een vrije trap van de rand van de 16 m. de bal via de handen van Indy in het net doet belanden: 4 – 2. En tenslotte scoort invaller Roel Bakker de 5 – 2 nadat hij de bal, die Jelle breed gelegd had, hard en zuiver inschoot.

Heeft HSV komende zondag een verrassing in petto tegen ZAP? We zullen het zien.