Warming-up van groep 4 t/m 8 van CBS de Duif vlak voor de aftrap van de Rabo AZ Foodtour door AZ-speler Idrissi.
Warming-up van groep 4 t/m 8 van CBS de Duif vlak voor de aftrap van de Rabo AZ Foodtour door AZ-speler Idrissi. (Foto: aangeleverd.)

AZ-speler Idrissi start Rabo AZ Foodtour op CBS de Duif

  Sport

HEILOO -  AZ-aanvaller Oussama Idrissi kwam op dinsdag 5 maart op CBS de Duif de aftrap verrichten van de Rabo AZ Foodtour.

De groepen 4 t/m 8 begonnen met een warming-up op het plein onder leiding van Niels Kok, de inspanningsfysioloog van AZ. Nadat iedereen lekker was opgewarmd, begon groep 8 met een quiz over gezonde voeding en weetjes over AZ. Winnares Rianna ontving twee vrijkaartjes voor een AZ-wedstrijd! Na een spelletje voetbal met de AZ-vedette verplaatste de aandacht zich naar de klas voor een kort vraaggesprek tussen de leerlingen en de speler, gevolgd door de introductieles van de Foodtour. 

De Rabo AZ Foodtour is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7-8, waarin voedsel en gezonde voeding centraal staan. Leerlingen duiken in thema's als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding. Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Zo leren ze op een leuke manier alles over voedsel en gezonde voeding. Van elke les maken de leerlingen een vlog, waarop gestemd kan worden. De winnaars van de vlogwedstrijd maken kans op een gezonde clinic bij AZ én zelfs op het bijwonen van een voetbalwedstrijd met de hele klas.

Meer berichten