Slecht voetbalweer, wel 3 punten voor HSV 1

  Sport

HEILOO - Zondag 9 december kwam West Frisia uit Enkhuizen bij HSV op bezoek, voor de laatste thuiswedstrijd van 2018 gesponsord door Specialist in Websites.

West Frisia staat onderaan met slechts 5 doelpunten voor, maar ook 11 tegengoals. De eerste helft werd vooral gekenmerkt door de vele regen- en hoosbuien, mooie regenbogen, maar weinig acceptabel voetbal. De toeschouwers hielden zich meer bezig met hun paraplu's.

In de tweede helft kreeg HSV een veldoverwicht met de wind in de rug, maar daar werd te weinig gebruik van gemaakt. Pas in de 56e minuut probeerde Dillan Meijer het met een afstandsschot, dat echter op de lat belandde. In de 69e minuut werd een omhaal van Mats de Zeeuw goed op waarde ingeschat door De Vré die al vallend, à la Bep Bakhuys (wie kent hem nog?) de bal met zijn hoofd probeerde te raken, maar helaas een centimeter tekort kwam. Twee minuten later belandde een combinatie tussen Mats en Jelle Stam net naast de goal. Het venijn zat duidelijk in de staart: in de 80e minuut tikte Tim van Hekken de bal naar de naar rechts uitgeweken Nick Sombroek, die de bal strak voorzette, waar Rick Houtenbos klaarstond om de bal tegen het net te tikken: 1-0.

In de 85e minuut werd een voorzet van Mats door Tim ingekopt: 2–0. Een dieptepass van Dillan in de 89e minuut stuiterde over de laatste man, maar dat werd goed door Tim ingeschat. Hij wist de bal in te halen, omspeelde de keeper en scoorde 3–0. In de 91e minuut werd een overtreding binnen de 16m. lijnen door de prima leidende scheidsrechter Mand uit Amsterdam bestraft met een penalty tegen HSV. De penalty werd benut en 2 minuten later was de 3–1 overwinning een feit.

Dillan werd terecht tot 'Man of the Match' uitgeroepen, waarna het door HSV 8 georganiseerde feest kon losbarsten. DJ Body had hierbij de touwtjes in handen. Volgende week wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld, uit tegen Kolping Boys.

Meer berichten