Afbeelding

Flashing U16 verstevigt koppositie eredivisie

Sport

HEILOO - Het meisjes U16-team van basketbalvereniging Flashing Heiloo komt dit jaar uit in de hoogste landelijke klasse. Uiteindelijk doel dit jaar is om voor het eerst in de geschiedenis van Flashing een landskampioenschap te bereiken.

De start van het seizoen was prima. Alle voorgaande wedstrijden werden ruim gewonnen, waardoor de Heilooër meisjes aan kop gaan. Afgelopen zaterdag stond de topper tegen het op de tweede plaatst staande BS Leiden op het programma.

Voor een volle tribune met toeschouwers uit heel Nederland, waaronder de bondscoach, ontspon zich een fantastische wedstrijd. Beide teams ontliepen elkaar in de eerste helft niet veel. Flashing speelde met beleving, maar door 19 turnovers kon Leiden goed bijblijven. Ook het schotpercentage van Flashing lag te laag, waarbij dient te worden opgemerkt dat dit zeker ook door de meisjes uit Leiden werd afgedwongen. Verdedigend had Flashing het goed voor elkaar, waardoor de rust met 34-26 voorsprong werd bereikt.

In het derde kwart sloegen de Heilooër meisjes toe. Het veld werd groter gemaakt, met betere passlijnen. Daardoor werd er nauwelijks nog balverlies geleden en met veel snelheid werden aanvallen gevarieerd. Leiden werd op een onoverbrugbare achterstand gezet en vervolgens kon de wedstrijd worden uitgespeeld. Door een 75-57 overwinning verstevigt Flashing de koppositie, zeker omdat de nummers 3 en 4 in de competitie ook verloren.