Afbeelding

HSV 1 lijdt verdiende 3-0 nederlaag

Sport

HEILOO - Helaas hebben de vaste supporters van HSV deze zondag de kou moeten trotseren, maar nog erger een nederlaag tegen SVW'27. In de persoonlijke duels moesten de meeste rood/gelen hun meerdere erkennen in de groen/zwarten. De mannen uit Heerhugowaard waren vooral feller in die duels waardoor zij ook de meeste duels wonnen.

HSV werkte veel met de lange bal, maar zij konden dan de voorwaartsen slecht bereiken.

Na 19 minuten kwam SVW onverwacht op voorsprong door een afstandsschot, als voorzet bedoeld, dat tot doelpunt werd gepromoveerd door de linksachter. Het rommelige spel ging wat over en weer, maar dat leverde weinig gevaarlijke momenten op voor het doel van de beide keepers. In de 36e minuut kwam na een mislukte combinatie van de Waardse voorwaartsen de bal met enig geluk bij de nr. 7 terecht die vanaf 4 meter hard en doeltreffend kon uithalen: 2 – 0. De laatste 10 minuten voor het rustsignaal waren wat meer voor HSV. Arend Swart kreeg 2 mooie kansen na een voorzet van Stefan Vogel, maar beide keren wist de keeper met de benen te redden en in de 41e minuut kwam een afstandsschot van Mats de Zeeuw via de onderkant van de lat het veld weer in. Twee minuten later tikte Tim van Hekken de bal naar Rick Houtenbos, die jammerlijk voorlangs schoot. In de 44e minuut werd de bal goed teruggelegd door Rick op Nick Sombroek die hard en laag inschoot, maar de S.keeper redde ten koste van een corner.

Zou het dan toch in de 2e helft gebeuren? Met twee verse krachten, te weten Jelle Stam en Dillan Meijer, hoopten wij na de rust een herboren HSV te zien. Helaas bleef het bij hopen. Indy Klamer moest nog een paar keer handelend optreden, maar in de 83e minuut was hij kansloos nadat hij wel twee keer een ingeschoten bal wist te pareren. Dit was tevens de eindstand van 3 – 0.

Moet nog wel worden vermeld dat in de 68e minuut Scott Metzelaar zijn debuut mocht maken en een goede indruk achterliet. Laten we hopen dat HSV volgende week revanche op zichzelf kan nemen ten koste van Fc. Den Helder.

Tekst: Hans Ursem