Zes topatleten van AV Trias.
Vlnr: Dave Wesselink, Stan Nijhuis, Jay Beelen, Lisanne de Witte.
op de voorgrond: Laura de Witte en Nienke Madderom
Zes topatleten van AV Trias. Vlnr: Dave Wesselink, Stan Nijhuis, Jay Beelen, Lisanne de Witte. op de voorgrond: Laura de Witte en Nienke Madderom (Foto: STiP Fotografie)

Topatleten AV Trias gehuldigd

  Sport

HEILOO - Woensdag 31 oktober vond in de kantine van AV Trias de huldiging van een zestal topatleten plaats. Alle zes hebben ze het afgelopen jaar topprestaties geleverd. Zowel op NK's, EK's en WK's, indoor en outdoor. Vooraf aan de huldiging deden de topatleten wedstrijdjes met de pupillen en gaven ze aanwijzigingen. Want wie wil er nu niet zo goed worden als Lisanne, Laura, Nienke, Dave, Stan of Jay?

Tijdens de huldiging met speeches van wethouder Rob Opdam, wethouder Ron de Haan, wethouder in Castricum waar Lisanne woonachtig is, en Trias voorzitter Jocelyne Tophoff werd duidelijk wat een topprestaties de atleten hebben geleverd. Het ene na het andere persoonlijke record is gesneuveld. En wie kan zich de geweldige prestatie van Lisanne de Witte niet meer herinneren tijdens de EK van 2018. Daar slaagde zij als eerste Nederlandse erin om op de 400 meter een tijd binnen de 51 seconden te realiseren. Met 50,96s werd zij op 1 juli 2018 ook op dit onderdeel nationaal recordhoudster. Inmiddels heeft zij dit record alweer verder aangescherpt tot 50,77.

Maar ook de prestaties van Nienke Madderom, Dave Wesselink en Jay Beelen bij het hordelopen mogen niet worden vergeten. Stan Nijhuis werd gehuldigd om zijn prestaties bij het hoogspringen. En dan sprintster Laura de Witte, ook zij werd gehuldigd. Niet alleen haar prestaties werden tijdens de huldiging besproken. Joycelyne Tophoff refereerde nog even aan het moment dat haar zus Lisanne de finale liep op het EK. Laura keek toe vanaf de tribune en ging tijdens de race helemaal uit haar bol. En dit terwijl iets boven haar in alle rust, de trainer van Lisanne en Laura, Sven Ootjers met zijn telefoon de race van Lisanne opnam. "Ik wist dat het goed zat," aldus Sven.

Natuurlijk werden er door de topatleten handtekeningen uitgedeeld en gingen de pupillen van AV Trias nog even met Lisanne en Laura op de foto.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten