Afbeelding

Flashing Heiloo U12 trots ondanks nederlaag

Sport

HEILOO - In de uitwedstrijd tegen Beverwijk had coach Kris maar één doel: "doen waar we op getraind hadden. Om te scoren hebben we de bal nodig, dus allereerst moest ervoor gezorgd worden dat bij balbezit de bal wordt beschermd en er zorgvuldig mee om wordt gegaan. Ook is er getraind op ruimte creëren in het veld door elkaar niet in de weg te lopen. Daarvoor is er getraind op een aantal looplijnen."

Flashing begon de wedstrijd sterk met gelijk een score van Jip. Daarna nam de tegenstander in score het initiatief. Wat betreft het spel deed Flashing niet onder voor de tegenstander. Een aantal momenten waarin Beverwijk slimmer speelde en een aantal kansen die net mis gingen bij Flashing zorgden voor een ruststand van 32-9 voor de thuisploeg. De andere scores kwamen van Ot, Fleur en Lucas.

In de rust gaf coach Kris aan dat hij erg tevreden was over het spel. Het enige dat hij wilde veranderen was de overtuiging. Als er een beweging, pass of dribbel werd gemaakt moest er meer overtuiging in zitten. En die boodschap kwam over. Er zat meer overtuiging in het spel en de scores ging gelijk op. Met scores van Ot, Jip, Bjorn en Lucas en het harde werken van Thijs, Tieme en Jonathan werd de tweede helft nipt verloren met 18-16.

Na de wedstrijd zei coach Kris dat hij nog nooit zo trots en tevreden is geweest na een verloren wedstrijd en dat zegt wat! Het team is al erg gegroeid in de paar maanden die er nu getraind zijn. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen!

Lijkt basketballen jou ook leuk? Kom ook een keer gratis meetrainen!