Tennisvereniging TC Heiloo United voegt Padel toe

  Sport

De snelgroeiende racketsport Padel zal binnenkort ook in Heiloo beoefend kunnen worden! Tijdens een recente druk bezochte ledenvergadering hebben de leden van TCHU besloten tot de aanleg van 3 padelbanen op het mooie tennispark aan De Dors.

Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Het wordt gespeeld met een klein racket op een baan omringd door glaswanden. In Nederland zijn er inmiddels meer dan honderd clubs waar men padel kan beoefenen. Het succes van padel komt vooral doordat het een zeer toegankelijke en dynamische racketsport is.

Ton Verberne, voorzitter van TCHU: "Padel is een mooie aanvulling op tennis voor de leden van TCHU. Het is levendig, sociaal en snel onder de knie te krijgen. De rally's vergen minder kracht dan bij tennis. Tactiek en spelinzicht zijn weer wat belangrijker. Dit maakt dat de sport van jong tot oud beoefend kan worden."

Padel is zeer geschikt als groepsactiviteit voor scholen, bedrijven, gemeentes en zelfs voor andere sportverenigingen. Het is ook een prima sport voor spelers die niet gebonden willen zijn aan een club, maar wel af en toe een baan willen huren om een uurtje te spelen. TCHU hoopt hiermee nog meer deel uit te gaan maken van de Heilooër en regionale gemeenschap.

Mocht u vragen hebben m.b.t. padel bij TCHU, of u aan willen melden als lid of vrijwilliger, stuur dan s.v.p. een bericht naar padel@tcheiloounited.nl.

Meer berichten