Team TV de Hout v.l.n.r.: Marck Limmen, Kris Portael, Hüseyin Diktas, Daniël Meure, Roy Boontje, Ronald van der Horst.
Team TV de Hout v.l.n.r.: Marck Limmen, Kris Portael, Hüseyin Diktas, Daniël Meure, Roy Boontje, Ronald van der Horst. (Foto: aangeleverd)

Trainer TV Het Vennewater Europees in actie

  Sport

HEILOO - Van 17 tot en met 22 september 2018 werden in Spanje, La Manga de European Senior Club Championships gespeeld. Net als vorig jaar deed tennistrainer Hüseyin Diktas van TV Het Vennewater uit Heiloo mee aan dit Europese toernooi.

Hüseyin kwalificeerde zich eerder dit jaar met 'zijn' team van TV De Hout. Het team deed mee in de categorie heren 45 + en was ingedeeld in een poule met Groot Brittanië en België. Per wedstrijddag werden er drie enkel- en twee dubbelwedstrijden gespeeld. Het team van TV De Hout, bestaande uit Ronald van der Horst, Roy Boontje, Hüseyin Diktas, Daniël Meure, Kris Portael en Marck Limmen eindigde als tweede in de poule. De speelsterkte van het team ligt tussen 3 en 4, maar aan het toernooi deden ook categorie 1 spelers mee. Uiteindelijk is het team als zesde geëindigd, een plek om trots op te zijn gezien het feit dat het deelnemersveld sterker was dan vorig jaar.

Op de vraag of de mannen voorafgaand aan het toernooi ook samen trainen, antwoordt Hüseyin: "We hebben jammer genoeg geen tijd om samen te trainen. Wel spelen we allemaal competitie. De wedstrijden van de poule waar wij in speelden, begonnen om 13.30 uur. Daarvoor speelden we wel gezamenlijk in om vast op te warmen." 

Hüseyin: "We zijn trots op deze zesde plek, maar natuurlijk eindig je liever hoger." Toch is winst niet alles waar het om draait. "Als trainer is het niet alleen leuk, maar ook leerzaam om aan zo'n toernooi mee te doen. Hierdoor blijf ik als trainer fit en gefocust. Iedere tennisspeler speelt anders, dus ik blijf bijleren. En dat probeer ik dan, samen met mijn enthousiasme voor de tennissport, weer over te brengen op de groepen die ik train bij TV Het Vennewater", aldus Hüseyin.

Meer berichten