Er werd enthousiast gelopen.
Er werd enthousiast gelopen. (Foto: aangeleverd)

Katerloop Limmer IJsclub ouderwets gezellig

  Sport

LIMMEN - De Jeugd- en Katerloop is op de zondag van de Limmer Kermis weer goed bezocht.

Voor de jeugd moest dit jaar een ander parcours gezocht worden in verband met de bouwhekken rond de Corneliuskerk. In overleg met pastor Olling mocht de jeugd door de tuin en het bos achter de kerk om via de Meidoornlaan en Lage Weide weer terug te keren naar de Heeren van Limmen. De jeugd t/m 8 liep deze ronde van 750 meter eenmaal en de jeugd van 9 t/m 12 liep de ronde tweemaal en dus 1,5 km. Er werd weer fanatiek gestreden om de medailles. De winnaars t/m 8 waren dit jaar Noor en Joep en voor de oudere jeugd t/m 12, Eline en Mats.

De Katerloop werd onder ideale omstandigheden gelopen, niet te warm en weinig wind. De parcoursrecords op zowel de 5 als 10 km. werden dan ook weer aangescherpt door resp. Roos Tabak in 21.18 en Max Rijs in 33.08. De overige winnaars waren Monique Andriessen op de 10 km in 42.25 en de 11-jarige Bob Bruschke op de 5 km in 21.06. Ook vermeldenswaardig was het dat de 11-jarige Stef Groot de 10 km wist te lopen in een mooie tijd van 51.24 en daarmee zijn vader voor wist te blijven. Stef werd hiervoor nog even op het podium geplaatst.

Dit jaar had de Heeren van Limmen tevens een extra prijs uitgeloofd aan de dame en heer die als snelste zowel de Kermisrun als de 10 km Katerloop wisten te volbrengen; Ingrid van der Werf en Tom Bakkum mochten beiden een mooie vers gerookte zalm in ontvangst nemen uit handen van Marieke van Zilt. Al met al was het weer een geslaagde en succesvolle, maar vooral gezellige Katerloop. De foto's en uitslagen staan weer op de website van de Limmer IJsclub.

Nu de 'r' weer in de maand zit begint het overigens bij de meeste leden van de Limmer IJsclub alweer te kriebelen. Volgende maand gaat IJsbaan de Meent weer open en kan de vernieuwde ijsvloer betreden worden. De Limmer IJsclub start dan weer met de wekelijkse trainingsuren voor de jeugd, wedstrijd- en toerschaatsers.

Uiteraard is er nog ruimte voor nieuwe leden; voor iedereen die ook graag de schaatsen onder wil binden, kijk eens op de website van de Limmer IJsclub wat zij allemaal te bieden heeft: www.limmerijsclub.nl.

Meer berichten