Elise met haar vier medailles.
Elise met haar vier medailles. (Foto: aangeleverd)

20 medailles voor turnsters

  Sport

HEILOO - Zondag turnden 19 turnsters van Gymnastiek- en Turnvereniging Heiloo (GTH) het toestelkampioenschap in Amsterdam.

In de eerste wedstrijd turnden acht turnsters in vier verschillende categorieën. Jongste turnster Lieke draaide een goede wedstrijd en ging met brons op sprong en zilver op balk naar huis. Bij de instappers D2 was er een sterk deelnemersveld; op sprong liet Dana twee strakke sprongen zien (12.50), Alissa scoorde net iets hoger en behaalde het zilver. Op de balk turnde Pien een stabiele oefening (12.30). Zowel Ellemieke als Daimy wisten een keurige vloeroefening neer te zetten wat werd beloond met mooie cijfers. Ook D1-instapper Felice behaalde een medaille; goud voor een prachtige balkoefening. Elise (jeugd) turnde vandaag een superwedstrijd, zij behaalde het goud op sprong en brug en brons op balk, ook wist zij allround het brons binnen te slepen. De tweede wedstrijd turnden Fira, Jaline en Kim. Kim deed voor het eerst een niveau hoger mee en heeft op dit niveau goed geturnd, zij scoorde onder andere een 12.30 op sprong. Ook Jaline scoorde goed op sprong; zilver voor twee nette sprongen. Fira behaalde goud aan brug.

GTH was goed op dreef, dit was ook te zien in de twee volgende wedstrijden. Floortje, Yara en Esmee turnden een mooie wedstrijd. Op sprong liet Yara twee mooie overslagen zien en scoorde daarmee het zilver, aan brug was Floortje sterk en behaalde het goud. Allround behaalden zij ook een prijs, Floortje brons en Yara zilver. Op de andere baan wist Esmee met twee sterke sprongen het brons binnen te slepen. De wedstrijddag werd afgesloten door Jente, Rosa, Khee, Nicole en Brechtje. Rosa en Jente deden een niveau hoger aan deze wedstrijd mee, dit hebben zij super gedaan. Zo scoorde Rosa 12.25 voor twee mooie overslagen, Khee was op sprong het beste en behaalde het goud. Op de vloer turnde Jente een keurige oefening (12.40). Op de andere baan turnde Nicole een sterke wedstrijd, zij behaalde drie medailles: goud op sprong, zilver op balk en zilver allround. Ook Brechtje turnde in een sterk deelnemersveld een goede wedstrijd, zij behaalde met 11.725 het zilver op sprong voor twee mooie half in heel uit. Kortom een geslaagde wedstrijd met mooie resultaten. www.gthgymnastics.com.

Meer berichten