Foto: aangeleverd
Akersloot

4e editie OIT Cross Triathlon in Akersloot

  Sport

AKERSLOOT - De 4e editie van de OIT Cross Triathlon vindt op zondag 24 juni plaats in Akersloot. Dit leuke en vooral gezellige evenement is toegankelijk voor iedereen.

Wil je eens proberen of het je lukt om een triathlon te halen? Dan is deze Cross Triathlon de perfecte manier om het uit te proberen. Het is 500 meter zwemmen in het Alkmaardermeer, 15 kilometer mountainbiken door het dorp en weilanden en tenslotte 5 kilometer hardlopen. Het is een cross triathlon omdat je verplicht bent op een mountainbike (met helm) te crossen. Als je niet in het bezit bent van een mountainbike kan je er voor deze dag eentje huren. Gegevens hierover zijn te lezen op de website (triathlonakersloot.nl). Dus voor iedereen die weleens sport is het een prachtig evenement om aan deel te nemen.

De organisatie wil deze laagdrempeligheid voor iedereen ook zo houden. Bewegen is goed voor de mens en of je nu geoefend bent of niet, deze triathlon is geschikt voor iedereen, aldus de organisatie. De watertemperatuur moet nog even boven de 18 graden komen en dan zal er in het buitenwater getraind worden. Dit wordt dan vermeld op de website en Facebook. Ook voor de teams is nog plek. Kan of wil je niet alles maar heb je wel zin om mee te doen? Probeer dan een team te organiseren (buurtteam, bedrijfsteam, sportclubteam) en verdeel het zwemmen, fietsen en hardlopen! Meld je aan nu het nog kan op http://ntbinschrijvingen.nl/. Succes met de voorbereidingen!

Meer berichten