Vreugde alom bij de meiden van Foresters MO-17 na het winnen van de beker.
Vreugde alom bij de meiden van Foresters MO-17 na het winnen van de beker. (Foto: aangeleverd)
Heiloo

Meiden Foresters MO 17- 2 pakken KNVB beker

  Sport

HEILOO - Afgelopen zaterdag 2 juni stond voor het eerst in de geschiedenis van De Foresters een meidenteam in een KNVB finale: de eerstejaars meisjes onder 17 (MO 17-2).

Na in het begin van het seizoen de poulefase te hebben overleefd, volgden o.a. overwinningen op Uitgeest, Aalsmeer MO 17-1, Spartanen MO 17-1 en RKDES MO 17-1 (halve finale). De finale tegen het MO 17-1 team van de gerenommeerde vereniging IJsselmeervogels uit Spakenburg ging uiteindelijk uitmaken wie de KNVB beker 2017-2018 omhoog mocht houden.

's Ochtends vroeg vertrok de volgepakte bus naar Uithoorn; op het neutrale veld van Legmeervogels werden op deze dag alle KNVB finales per leeftijdscategorie gespeeld. Hoewel de meiden zichtbaar nerveuzer waren dan bij een normale wedstrijd, deden coaches Dennis, Frank en trainster Sanne er alles aan om de druk er af te halen. Ontspannen richting warming-up en spelerspas controles. Op het moment dat de scheidsrechter zou fluiten, moesten we er staan !

En dat stonden ze. Bij de eerste corner (na twee minuten spelen) kwam de bal voor Lara Oostrom en kegelde de 1 – 0 binnen. De 2 – 0 hing in de lucht maar opeens bij een van de spaarzame counters viel de 1 – 1 en waren de rood-witte leeuwinnen even de kluts kwijt. Tot aan de rust bleef het een beetje rommelig, maar na een paar aanwijzingen en omzettingen in de rust, vlogen de Foresters meiden direct in de tweede helft er weer bovenop. Dit resulteerde in een fantastisch goal van Charlotte Minnesma 2 – 1. Een kwartier voor tijd viel de beslissing door een mooie vrije trap van Lara Dijkhuis over de keeper binnenkant paal er in : 3 – 1 ! De cup was binnen!

Keeper Myrthe was de sluitpost, de verdediging met Vivian, Marit, Tess, Lara en Fleur stond als een huis. De middenvelders Ivana, Lara, Noa en Celeste bleven gaan en de spitsen Paula, Charlotte, Sarah, Nadia en Sky waren niet te stoppen voor de verdedigers van IJsselmeervogels.

Na afloop werden de meiden gehuldigd op het podium en kregen de grote KNVB beker uitgereikt. Het feest ging uiteraard verder in de bus richting Heiloo en werd afgesloten met een heerlijk diner bij Herberg-Jan.

Omdat er twee meiden afscheid nemen, zijn we op zoek naar een of twee nieuwe speelsters. Meiden die in een super gezellig team willen spelen met een gezonde ambitie om zich te ontwikkelen. Ben jij die enthousiaste voetbalster ? Stuur dan een mail naar: voetbalzaken@deforesters.nl of hjo@deforesters.n

Meer berichten