De Veterinnen van MHCC en Terriërs zijn met nog 2 wedstrijden te gaan al ongeslagen kampioen
De Veterinnen van MHCC en Terriërs zijn met nog 2 wedstrijden te gaan al ongeslagen kampioen (Foto: aangeleverd)
Regio

Samengaan Veterinnen MHCC en Terriërs leidt tot succes

  Sport

Het combinatieteam van de Veterinnen uit Castricum en de Veterinnen uit Heiloo heeft dit seizoen een mooi resultaat behaald. Met nog 2 wedstrijden te gaan zijn zij al ongeslagen kampioen geworden in de 2e klasse.

Twee jaar geleden dreigden beide teams door een tekort aan speelsters te moeten stoppen. Met een gemiddelde leeftijd van rond de 48 plus is het niet voor iedereen weggelegd om blessurevrij te blijven hockeyen. Dus jaarlijks haken er toch wat speelsters gedwongen af. Maar door de samenwerking op te zoeken is een nieuw team geformeerd met speelsters van beide clubs en is de verwachting, dat zij zich nog heel lang in de competitie kunnen blijven handhaven.

De vraag was even hoe nu om te gaan met de thuiswedstrijden en de keuze voor het clubtenue. Maar hiervoor was al snel een passende oplossing. Die spelen ze dus om en om in Heiloo en Castricum. En dan uiteraard ook in het tenue van de betreffende club.

Het eerste jaar was vooral gericht op het kennismaken met elkaar en gezamenlijk trainen onder leiding van Jeroen van Aken. Door deze geduldige trainer, een top-keeper en vooral goed samenspel heeft dit in het 2e seizoen al verrassend snel geleid tot dit mooie resultaat. Bijkomend voordeel van het uitkomen voor twee clubs is uiteraard dat het team nu hoopt op beide clubs gehuldigd te gaan worden.

Meer berichten