Foto: aangeleverd.
Heiloo

Douglas slaat voor de derde keer een hole-in-one

  Sport

Voor de derde keer heeft amateur golfer Douglas Roos van Raadshooven tijdens een wedstrijd een hole in one geslagen op dezelfde hole. De derde hole in one vond plaats op maandagavond 14 mei tijdens een clubwedstrijd. Met een ijzer 8 club en de vlag op 146 meter. De eerste twee hole in ones werden in 2008 geslagen, beide binnen een week!

Voor een golfer is het slaan van een hole in one een bijzondere gebeurtenis.Bij iedere hole die je speelt, is het zo dicht mogelijk benaderen van de vlag telkens weer een uitdaging. Het slaan van de juiste bal en deze een vlucht zien maken richting de vlag is dan ook een kippenvel moment. Als dan blijkt dat je inderdaad alle elementen mee hebt, de bal na zijn vlucht dichter bij de vlag ziet komen, vervolgens tegen de stok aan komt en de bal in de hole verdwijnt dan is dat een ultieme belevenis die weinig golfers gegeven is.

De kans dat een golfer de bal er in een keer inslaat is 1 op 12.700, laat staan dat het 3 keer lukt!

Het overkwam Douglas Roos van Raadshooven, in het dagelijks leven ook Golffysiotherapeut, allemaal op hole 8 van de Golf & Countryclub Heiloo.

Meer berichten