Staand v.l.n.r.: Pauline van den Hoonaard, Diana Spaargaren, Suzanne Hooijberg, Yvette Boergonje, Sanne Duin, Lianne Kaptein, Kim Duinmeijer, Lida Bruin (sponsor), Aris de Wit (sponsor)
Hurkend v.l.n.r.: Aranka Oud, Lisa Morsch, Lola Bruin, Julia Ursem, Mieke van Steenis en Jennifer Morsch. Afwezig: Chloé Balland.
Staand v.l.n.r.: Pauline van den Hoonaard, Diana Spaargaren, Suzanne Hooijberg, Yvette Boergonje, Sanne Duin, Lianne Kaptein, Kim Duinmeijer, Lida Bruin (sponsor), Aris de Wit (sponsor) Hurkend v.l.n.r.: Aranka Oud, Lisa Morsch, Lola Bruin, Julia Ursem, Mieke van Steenis en Jennifer Morsch. Afwezig: Chloé Balland. (Foto: aangeleverd)
Heiloo

Dames HZV3 kampioen

  Sport

HEILOO - Na al aardig wat andere successen van (zaal)voetbalteams uit ons dorp heeft ook het damesteam HZV3 het kampioenschap met overtuiging binnengehaald. De kampioensfoto werd bij de thuiswedstrijd op 12 april gemaakt, maar eigenlijk was het 23 maart al duidelijk. Dames HZV3 is kampioen. En hoe, de statistieken liegen er niet om. Slechts een wedstrijd verloren, aan het begin van het seizoen. Daarna werd alleen nog maar gewonnen, 19 van de 20 in totaal.

De doelpunten gingen ook lekker, bij 10 wedstrijden vlogen er 5 of meer in het net en de uitschieter van 14-1 krikte het positieve saldo nog wat verder op. "Het ging echt lekker dit seizoen, we hebben er 107 in geknald, dat hadden we aan het begin nooit gedacht," zegt Lola Bruin. De dames voeren ook nog een ander mooi lijstje aan, die van de minste tegendoelpunten, slechts 24. Dat zegt des te meer als je ziet dat het daaropvolgende team al 46 doelpunten om de oren heeft gehad. "We hebben een snelle en sterke verdediging en werken goed samen, maar vooral ook het scherpe werk van onze vaste keepster Aranka Oud heeft menig tegenstandster van scoren weerhouden," beaamt Chloé Balland.

Lianne Kaptein: "Het is mooi dat na zoveel seizoenen net niet, we nu wel het kampioenschap pakken en ook met zulke cijfers. Velen van ons kennen elkaar nog van het veldvoetbal, dat helpt natuurlijk, maar zaalvoetbal is toch echt wel weer anders. Komend jaar spelen we derde klasse, een mooie uitdaging waar we hopen de top 5 te bereiken."

Als de dames hun huidige vorm meenemen naar volgend seizoen gaat dat vast wel goedkomen.

Meer berichten