Niet van het veld te slaan.
Niet van het veld te slaan. (Foto: Donja Hoorn)
Limmen

Rabo AZ clinic sportief en zonnig

  Sport

Sportief voetballen en tips krijgen van trainers en spelers van AZ. En dat onder een stralende zon in tropische sferen. Maar liefst 160 jeugdleden tot en met dertien jaar van VV Limmen namen woensdagmiddag deel aan de zogenoemde Rabo AZ-clinic. Zij trainden in kleine groepjes, wisselden meerdere keren van veld en trainer en hadden het zichtbaar naar hun zin.

Jasper Schendelaar, keeper van het team 'AZ Alkmaar onder 19', is net klaar met een training, hij heeft even tijd voor een praatje. "Het is heel leuk om kinderen iets te leren en extra te motiveren. Mooi is dat alle kinderen enthousiast zijn", zegt hij. Daarna is het wederom tijd voor actie en gaat hij een duel aan met een groepje jeugdleden. Een stukje verderop traint Ferdy Druijf een aantal voetballertjes. Deze 19-jarige spits debuteerde eind januari in de A-selectie van AZ, na een speelperiode bij Jong AZ. Ook vier AZ-trainers en vier trainers van de Limmense voetbalclub - gekleed in een AZ-outfit - zorgen voor het nodige voetbalplezier.

Eerder op de dag ging de Limmense voetbaljeugd met de AZ mascottes Herry en Berry op de foto en deelden Jasper en Ferdy handtekeningen uit. Ook medewerkers van de Rabobank, hoofdsponsor van de clinic, zijn aanwezig op het voetbalterrein. Veel kinderen en hun ouders sluiten een AZ-bankrekening af en krijgen als dank onder andere een bal cadeau, gesigneerd door alle AZ-spelers.

Mariska van de evenementencommissie van VV Limmen noemt de clinic zeer geslaagd. "Het is prachtig dat AZ deze clinic voor onze vereniging organiseert en ik ben dankbaar dat de Rabobank ons dit geschonken heeft. Leuk is ook dat alle deelnemers straks naar huis gaan met een certificaat van AZ, een mooie herinnering." De Alkmaarse topclub organiseert vaker dit soort clinics bij sportverenigingen in de regio. Zo staat op 11 mei eenzelfde clinic gepland op het terrein van VV Bergen.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Meer berichten