Foto: Michiel Ullers.
Heiloo

Schoolvoetbal

  Sport

Deze weken vindt het jaarlijkse schoolvoetbal toernooi tussen alle basisscholen van Heiloo weer plaats, dit keer bij de Foresters. Zoals elke jaar spelen de groepen 5 en 6 op woensdag en de groepen 7 en 8 op vrijdagmiddag. De jongens van groep 8 spelen op een heel veld, 11 tegen 11, en alle andere groepen spelen op een half veld 7 tegen 7.

Afgelopen vrijdag speelden alle teams de 1e poulewedstrijden en het was weer een geweldige strijd. Fanatieke kinderen die zeer hard hun best doen in het veld, aangemoedigd door klasgenoten die staan te joelen langs de kant. Het is altijd weer een prachtig gezicht, waar het op het scherpst van de snede gaat. Het leuke van schoolvoetbal is dat alle groepen zowel voetballers als niet-voetballers in hun gelederen hebben en daardoor wordt het een open strijd. Het is niet alleen onderlinge strijd tussen scholen, maar ook tussen vriendjes, teamgenoten van andere sporten of buurkinderen. Kortom, een echt dorpsfestijn.

Mijn zoon, groep 7 Benedictus, zit in de poule bij Willibrord, Radboud, Paulus, Zuidwester, De Duif en Rijckenborgh. Het leverde leuke potjes op, waarbij 3 keer gewonnen werd en alleen het team van Rijckenborgh te sterk was. Extra zuur voor mijn zoontje, want in dat team zit een teamgenootje van hem vanuit het hockeyteam. Aankomende vrijdag spelen alle teams nog 2 wedstrijden en daarna vinden de finales plaats. Wie wordt dit jaar de grote winnaar? We gaan het zien.

Tekst: Michiel Ullers

Meer berichten