Foto: aangeleverd
Heiloo

'Dag van Heiloo' loopt over Landgoed Willibrordus

  Sport

HEILOO - Deelnemers aan de Plus Wandel4daagse Alkmaar maken iedere dag kennis met een ander stukje Noord-Holland. Deze wandelvierdaagse, dit jaar van 20 t/m 23 juni, staat dan ook bekend om zijn afwisselende en prachtige routes. Vorig jaar werd de Heilooërroute op de derde wandeldag flink vernieuwd door organisator Le Champion. Een van de nieuwe highlights op de route was de stempelpost op Landgoed Willibrordus in Heiloo, waar alle deelnemers van 8,5 tot 40 km die dag samenkwamen. Ook bij de editie van 2018 is deze bijzondere locatie onderdeel van de route.

Uit de vele lovende reacties van deelnemers, bleek de vernieuwing van de route vorig jaar een schot in de roos. "Perfecte nieuwe stempelpost", "Hele mooie nieuwe route en veel gezelligheid bij Willibrordus" en "Veel nieuwe plekken gezien" is slechts een greep uit de reacties die vorig jaar bij de organisatie binnenkwamen. Op vrijdag 22 juni zijn de naar verwachting 6.000 deelnemers dan ook weer van harte welkom op het landgoed. Op deze bijzondere locatie met haar unieke gebouwen kan er weer genoten worden van gezellige live muziek en is er een groot en gezellig terras aanwezig.

Witte Kerk terug in route
De start en finish van de 'Dag van Heiloo' op vrijdag 22 juni zijn traditiegetrouw in het AZ stadion. Hierna staat de wandelaars op de 8,5 en 15 km een vernieuwde route te wachten. Zo wandelen zij langs Landgoed Nijenburg door het Heilooërbos naar de Witte Kerk in Heiloo. Deze maakt na een jaar afwezigheid zijn rentree in het evenement. In samenwerking met omringende horecagelegenheden wordt hier een gezellige rustpost ingericht, waarna de route verder gaat richting de stempelpost 't Oosthonk.

Inschrijven
Met vijf afstanden is er bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar voor iedereen een route, van beginnende tot geoefende wandelaar. Aanmelden kan namelijk voor de 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km per dag. Ook kan er gekozen worden voor de hele vierdaagse of wandel twee dagen mee bij de Halve 4daagse op vrijdag en zaterdag. Inschrijven voor de 12e editie kan t/m 11 juni op www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.

Meer berichten