24 Basisschoolkinderen uit Heiloo waren uitverkoren om bij de 'Meet en Greet' met Marianne Timmer aanwezig te zijn.
24 Basisschoolkinderen uit Heiloo waren uitverkoren om bij de 'Meet en Greet' met Marianne Timmer aanwezig te zijn.
Heiloo

2006: Heiloo in ban van Olympiër Marianne Timmer

  Sport

1500 mensen hebben in 2006 in Heiloo schaatsster Marianne Timmer gehuldigd. Weet u het nog? Tijdens de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn veroverde ze een gouden plak op de 1000 meter.

De schaatsster werd door de Noord-Hollandse plaats gereden in een arrenslee, die uitkwam bij het gemeentehuis. In een andere koets zat onder anderen haar partner, AZ-keeper Henk Timmer. Ook coaches Jac Orie en Floor van Leeuwen en teamgenoten Annette Gerritsen en Simon Kuipers waren bij de huldiging aanwezig.

Voor een uitzinnig publiek stelde burgemeester Romeyn dat Heiloo trots is op het feit dat Timmer er woont. ,,Dat kan je nu wel zien'', zei hij, verwijzend naar het grote aantal mensen dat zich rondom het gemeentehuis, uitgedost in oranje en rood-wit-blauw, had verzameld.

Romeyn overhandigde na zijn toespraak een drieluik, waarmee de gemeente de relatie tussen de Olympische successen van Timmer en Heiloo wil verbeelden. Ook voor Henk Timmer, die tevens bij de selectie van het Nederlands elftal zit, was er nog een presentje: een oranje voetbal. ,,Daarmee lopen we vast vooruit op deze zomer, wanneer we Henk hier kunnen huldigen als hij met Oranje wereldkampioen is geworden.''

De schaatsster zei het ongelooflijk te vinden dat zoveel mensen waren gekomen. ,,Ik woon hier nu 2,5 jaar. Het is hier leuk, de mensen zijn vriendschappelijk en ze leven met me mee.''

Aan het eind van de huldiging vond een heuse balkonscene plaats op het gemeentehuis, waarbij Marianne en haar vriend elkaar kusten onder luid applaus en gejuich van het publiek.

Bron: BN de Stem

Meer berichten