Ook dit jaar gaat natuurlijk de Bambinirun van start.
Ook dit jaar gaat natuurlijk de Bambinirun van start. (Foto: aangeleverd)
Heiloo

Tiende PCC Maalwater Run en Walk

  Sport

HEILOO - Tiende PCC Maalwater Run en Walk op 15 april

Voor de tiende maal organiseert Rotary Club Heiloo in samenwerking met AV Trias en de buurtsportcoach de benefiet Run en Walk. In 2017 konden deelnemers en supporters genieten van een prachtige voorjaarsdag langs de route en op het stationsplein. Met ruim 700 deelnemers was het een heerlijke Heilooër happening. Benefiet betekent dat de netto opbrengst naar goede doelen gaat. De leerlingen van de basisscholen lopen voor extra sportlessen die aangeboden worden via Sport@School. De sportverenigingen in Heiloo en omstreken geven deze sportlessen. Leerlingen kiezen de sporten waarmee zij kennis willen maken tijdens hun gymles. Dat varieert van voetbal en hockey tot schermen en salsadansen.

Via Rotary Sportfonds Heiloo worden initiatieven om de inwoners van Heiloo over te halen mee te doen aan sport en bewegingsactiviteiten gesteund. Zo zal deze zomer een zomersportkamp georganiseerd worden voor kinderen die niet met vakantie kunnen. Het kamp wordt georganiseerd door Jongerenwerk Heiloo en de buurtsportcoach.

Gelukkig zijn heel veel bedrijven in Heiloo bereid om het evenement financieel te steunen. Het Petrus Canisius College is vanaf de eerste editie al hoofdsponsor en geeft daarmee de grote verbondenheid met Heiloo en gezond bewegen aan. Zondag 15 april staat het stationsplein weer vol met enthousiaste renners en wandelaars.

Meer berichten