Akersloot

Ben Visser winnaar mountainbikecup KPB

  Sport

AKERSLOOT - Ben Visser uit Heerhugowaard is donderdag 11 januari na de wekelijkse wedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup in Akersloot tot winnaar uitgeroepen.

Ben liet er na de start geen twijfel over bestaan dat hij uit was op een klinkende zege, maar dan moest hij eerst op Sportcomplex de Cloppenburgh zien af te rekenen met Alkmaarder Ferry Karssen. Iedere ronde kwam Ben Visser wel als leider door, maar dat was nog geen zekerheid tot de winst. Ferry Karssen volgde steeds op enkele tientallen meters en er is van hem bekend, dat hij in een mum van tijd in staat is zo'n gaatje te overbruggen. Zo leek het ook dit keer te gaan gebeuren, doch door oponthoud door een achterblijver in de laatste omloop ging het plan van Karssen in rook op: hij kwam niet verder dan het rubber van de achterband van Ben Visser.

Ongelukkiger kwam Henk Louwe er vanaf. Nadat Bram Houtkoper was ontsnapt uit het groepje met op kop zoals gewoonlijk de Alkmaarder Louwe, Wout Bakker uit Heiloo en Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan de Hoef), raakte Louwe met zijn stuur een boom met een salto tot gevolg. De geschrokken Bakker en Verdonk senior stapten af om te kijken en te vragen hoe het ging, waarop het antwoord van Louwe was "snel verder te gaan en op jacht te gaan naar de man op plek drie: Bram Houtkoper". Van het achterhalen van de jonge Houtkoper kwam echter niets meer terecht. Uitslag: 1. Ben Visser Heerhugowaard 2. Ferry Karssen Alkmaar 3. Bram Houtkoper Alkmaar 4. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan de Hoef 5. Wout Bakker Heiloo.

Meer berichten