Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Fit & Veilig voor kwetsbare groep

Sport Heiloo

Vanaf 10 januari start in het Trefpunt een nieuw programma voor kwetsbare inwoners van Heiloo: Fit & Veilig.

Gedurende 15 weken kunnen volwassenen onder leiding van een deskundige trainer hun weerbaarheid leren vergroten. De cursus is met name gericht op onze kwetsbare burgers, zoals (eenzame) ouderen, statushouders, mensen met een beperking. Maar volwassenen die denken baat te hebben bij deze cursus zijn uiteraard ook van harte welkom. Tijdens de cursus wordt gewerkt aan de algehele fitheid.Ook leren de deelnemers om sterk in hun schoenen te staan. Hoe ga je om met mensen met verkeerde intenties op straat of aan de deur? Hoe vertrouw je op je intuïtie in bepaalde situaties? De deelnemers krijgen handvatten aangereikt om hiermee om te gaan.

Dit programma helpt de doelgroep in praktische zin, maar gaat verder dan dat. Denk ook aan ontmoeten en verbinden. Waar iemand nu thuis blijft omdat hij/zij zich niet veilig voelt op straat of niet of nauwelijks sociale contacten heeft, wordt door middel van dit programma geprobeerd hen een zetje in de goede richting te geven.

Kennismakingsles
Op vrijdag 10 november van 10.00-11.00 uur organiseert Pascale de Hoogh, buurtsportcoach Heiloo, een gratis kennismakingsles. Bij meer dan 20 aanmeldingen wordt deze gratis les herhaald op vrijdag 24 november. Aansluitend kunnen deelnemers instromen in de lessen vanaf 12 januari. Deelname aan de volledige cursus van 15 weken bedraagt 60 euro. Incidenteel meedoen kan ook en dan bedraagt de eigen bijdrage 5 euro per les.

Aanmelden voor de gratis training of de cursus kan door een email te sturen naar Pascale, op p.dehoogh@alkmaarsport.nl. Mocht u iemand in uw omgeving weten die baat kan hebben bij deze cursus stuur hem of haar door.
 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant