Initiatiefnemer Joeri Peperkamp wordt gefilmd
Initiatiefnemer Joeri Peperkamp wordt gefilmd

Landelijke aandacht voor project 'Turn-Over'

Sport Castricum

Woensdagochtend trainden tien jongens van project Turn-Over op de Castricumse Rugbyclub. Ditmaal onder belangstelling van de landelijke media. De NOS kwam opnames maken voor het journaal en voor radio 1. Het item wordt vrijdagavond 21 juli uitgezonden. 

Doel van het project is het aanbieden van een intensieve trainingsstage aan jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt. De jongeren komen bijvoorbeeld uit het criminele circuit of zij n voortijdig gestopt met school. Tijdens het project worden zij ook op persoonlijk vlak gestimuleerd. Ze krijgen weer regelmaat en moeten zich presenteren aan toekomstige werkgevers. Zij kunnen namelijk na het project gelijk aan de slag bij werkgevers die zich ook gelieerd hebben aan Turn-Over.

Esther Hollenberg, directeur van stichting Turn-Over: "De succesvolle uitstroom bij Turn-Over is meer dan 80%, dit in tegenstelling tot andere projecten waar de
uitstroom slechts 35% is. Het project werkt dus fantastisch". Joeri Peperkamp, geboren in Heiloo en de initiatiefnemer van Turn-Over vult aan: "Rugby doe je met elkaar, je leert incasseren, teamplayen en dat is belangrijk voor deze doelgroep. De knop moet om". Er is intensief contact met de ouders en de instanties waar de jongens mee te maken hebben. Een keertje overslaan om uit te slapen is er niet bij voor de jongens, dan komt Joeri ze persoonlijk hun bed uithalen.

Tekst en foto's: Margreeth Anema

Training
En.. actie!
Afbeelding
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief