Foto: www.triathlonakersloot.nl
Foto: www.triathlonakersloot.nl

Triathlon spektakel in Akersloot

5 jul, 13:30 Sport Akersloot

AKERSLOOT - De OIT-Cross Triathlon Akersloot is snel een begrip aan het worden in het triathlon-wereldje. Op zondag 26 juni werd de triathlon voor de derde keer georganiseerd. 

Met honderdvijf individuele deelnemers en negentien teams, verschenen er dit jaar een recordaantal deelnemers aan de start. Doordat de OIT-Cross Triathlon Akersloot dit jaar is aangesloten bij de landelijke Cross Series had deze editie ook een erg sterk deelnemersveld. Mark Hamersma, professioneel triathleet uit Veenendaal, won de wedstrijd met overmacht in een recordtijd van 1:05:44. "Het is voor mij de eerste keer dat ik in Akersloot aan de start kom, maar wat is Akersloot een mooi plaatsje en wat hebben jullie een mooi parkoers gemaakt", zegt Mark. Bij de dames won Natascha van der Vis uit Oudeschild-Texel met een mooie tijd van 1:20:11.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd nog kort even stilgestaan bij Gerard Struijf, één van de organisatoren van het eerste uur die eerder dit jaar is overleden. Zijn dochter Eva verrichte het officiële startschot. Naast de vele toppers deden ook veel Akersloters mee en sporters uit de omliggende dorpen. "We vinden het mooi dat we onderdeel uitmaken van de landelijke Cross Series", zegt Hans Schoolderman, coordinator van het evenement. "Maar we vinden het minstens zo belangrijk dat veel deelnemers uit de regio ons weten te vinden". Hij vervolgt: "Om zo'n evenement mogelijk te maken zijn er meer dan honderd vrijwilligers betrokken en wat is er dan mooier als je dan ook veel bekenden ziet afzien!" En met resultaat. Zo wist de Akerslootse Femke Mossinkoff zelfs een knappe tweede plaats te behalen bij de dames onder de veertig jaar. Ze was hiermee ook meteen de beste Akersloter dame in de wedstrijd. De strijd om de titel 'beste Akersloter heer' ging dit jaar tussen Milo Hacquebard en Pleun Lodewijks. Dit jaar was Pleun de sterkste met een zeer knappe tijd van 1:16:43. Het team De Fitmakers uit Alkmaar won de trio-wedstrijd. Voor foto's van de wedstrijd: zie www.triathlonakersloot.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief