Logo uitkijkpost.nl
Heiloo

Dojo 't Loo op het Bloembollentoernooi

  Sport

HEILOO - Dit weekend werd in Anna Paulowna het 41ste Bloembollentoernooi gehouden. Voor Dojo 't Loo kwam een groep van 14 judoka's in actie op de mat op dit traditioneel stevig bezette toernooi.

In de vroege ochtend moesten Jesse Molen en Luuk van Waggendorff van Ryn aan de slag. Jesse wist met 5 winnende wedstrijden glansrijk door te gaan naar de kruisfinales, maar wist daarna het podium helaas niet te halen. Luuk won drie wedstrijden in zijn poule en ging hierdoor ook door naar de kruisfinale. Hierin verloor hij de eerste wedstrijd helaas van de latere kampioen.

In de tweede ronde waren Stan, Job, Wobbe en Magda aan de beurt. Magda wist één wedstrijd goed uit te judoën en won deze. Wobbe wist nog twee wedstrijden te winnen maar ging net niet door in de kruisfinale. Job en Stan wonnen in hun poule allebei vier wedstrijden met overtuiging en gingen zo door naar de kruisfinale. Stan verloor de halve finale op een twijfelachtige scheidsrechters beslissing. De wedstrijd daarna wist Stan te winnen met een mooie uchi mata, maar helaas ging de wedstrijd om plek 3 verloren. Job won de halve finale met een mooie schouderworp en won vervolgens de finale met een harde maki komi en werd zo ongeslagen kampioen.

Bij de mannen tot 15 jaar kon Sven Witjes zijn pakking niet helemaal vinden waardoor hij zijn tegenstanders niet goed kon aanpakken. Otto Bosch miste wat wedstrijdritme om zijn tegenstanders te pakken. Yesper Brunekreef wist toch nog een wedstrijd te winnen in een zware poule. Jonne Coolegem was in dezelfde klasse duidelijk de sterkste in zijn poule en wist alles met ippon te winnen. In de kruisfinale moest hij in de halve finale tegen de Nederlands kampioen. Hij begon goed aan de wedstrijd, maar de wedstrijd ging verloren omdat hij later zijn voetenwerk later niet op orde had. De wedstrijd om plek drie werd met een fraaie heupworp afgesloten en Jonne werd zo derde.

Kars Kroon zat in een zware poule. Hij werd derde in zijn poule door drie van de vier wedstrijden te winnen, waaronder zijn partij tegen de latere nummer 2 van het toernooi. Mats Kroon was in zijn poule ook oppermachtig, hij wist 4 wedstrijden op ippon te winnen met verschillende worpen, waarvan een tegen de zoon van Dennis van der Geest met een heel mooi punt. Ook de halve finale werd gewonnen, met daarna de finale tegen zijn eeuwige rivaal. Uiteindelijk werd de wedstrijd op de pakking gewonnen door zijn tegenstander en werd Mats nog wel mooi tweede.

In de laatste categorie moesten de -18 judoka's en -15 meiden judoën. Sija Coolegem wist twee van de drie wedstrijden te winnen met straffen en een verwurging. Eén wedstrijd ging helaas verloren met een houdgreep en zo werd Sija tweede van haar poule. Fil Dekker was goed aan het knokken en won zijn eerste wedstrijd met een mooie linkse schouderworp, de tweede en derde wedstrijd gingen verloren met een houdgreep. De laatste wedstrijd was een slopende partij die in de golden score in het voordeel van Fil werd gewonnen met een houdgreep. Al met al een mooie judodag met een aantal prijzen en veel leermomenten voor de judoka's.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839499&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839502&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>