Afbeelding

HSV 1 wint met 2 – 1 en blijft koploper

Sport Heiloo

HSV speelde tegen een jong en fris spelend Hercules Z. Kansen kwamen over en weer, de eerste voor HSV, maar Max Dekker kon de bal net niet raken na een mooie snoekduik, de 2e was voor de Zaankanters, maar zij scoorden uit buitenspelpositie. Zo bleef het aantrekkelijk voor de toeschouwers en zeker toen HSV de 1 – 0 scoorde in de 22ste minuut door Max Jongerius na een goede voorzet van Max Dekker.

Hercules stiftte 10 minuten later de bal uit een vrije trap vanaf de 16 m. lijn over het doel. In de 44ste minuut kreeg Tobias Apeldoorn de bal bij de middenlijn in bezit en kon toen opstomen. Vanaf zo'n 30 meter schoot hij de bal, geschonken door Bromshop Heiloo, kiezelhard in het net: 2 – 0.

De 2e helft kwam Hercules gevaarlijker door en werd sterker, vooral toen zij in de 66ste minuut de aansluitingstreffer scoorde, 2 – 1. Vijf minuten later ging Max D. alleen door op de keeper maar net voor de 16m. werd hij neergehaald, waarvoor de scheidsrechter een vrije trap en "slechts" een gele kaart gaf. De leidsman gaf na de wedstrijd aan dat het inderdaad een rode kaart zou moeten zijn, maar hij vond dit niet in het wedstrijdbeeld passen!? In de laatste 10 minuten redde Indy Klamer nog 2x door de bal net over de doellat te tikken ten koste van 2 corners.

Het 2e team van HSV bleef ook koploper door een 7 – 0 overwinning op KGB.