Vierde van links is Anna
Vierde van links is Anna Foto: Jolanda Ursem

Anna uit Heiloo 4e tijdens Nordic toernooi met Jong Oranje

12 jul, 12:30 Sport Heiloo

Van 1 juli t/m 7 juli vond in Noorwegen het Nordic toernooi plaats voor nationale voetbalteams meisjes tot 16 jaar. De landen die aan dit toernooi meededen waren Finland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, IJsland, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Anna Ursem, die tot seizoen 2014/2015 bij HSV speelde, maakt al sinds haar 14e deel uit van het nationale team en heeft al diverse internationale toernooien op haar naam staan.

De selectie van 20 meisjes uit heel Nederland vertrok donderdag 30 juni van Schiphol naar de luchthaven van Oslo. In de buurt van Frederikstad werden op diverse prachtige locaties de poule wedstrijden gespeeld. Vrijdag 1 juli trof Nederland de selectie van Finland, deze wedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 6-0. Zondag 3 juli stond Duitsland op het programma, dit team bleek een maatje te groot voor onze meiden, de wedstrijd werd met 3-2 verloren. Vervolgens stond 5 juli Zweden op het programma, Anna starten vanuit de basis. Ook deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen.

Nederland speelde donderdag in het prachtige stadion van Sarpsborg de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tegen Frankrijk. Deze wedstrijd werd helaas verloren met 1-0. Een 4e plek voor Nederland. Een topprestatie zeker gezien het feit dat er sprake was van een behoorlijk vol programma.

Het schooljaar was nog niet voorbij dus schooltoetsen werden door de KNVB in Noorwegen afgenomen. Weer een ervaring rijker kwamen de meiden op vrijdag weer aan in Amsterdam. Het seizoen 2015/2016 was voor Anna lang en succesvol. Nu 3 weken vakantie om begin augustus weer te beginnen aan een nieuwe seizoen in de Eredivisie met de Telstar vrouwen.

Tekst: Jolanda Ursem

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief